UYAP, uluslararası proje yarışmasında 2. oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 14:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

UYAP "Adaletin Kristal Terazisi" yarışmasında ikinci

Ankara - Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP), Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında düzenlenen "Adaletin Kristal Terazisi" yarışmasında ikinci seçildi.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre UYAP, 38 proje arasında son dörde kalarak Fransa, İtalya ve İngiltere'nin projeleriyle yarıştı.

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi'nin iki yılda bir ortaklaşa düzenlediği yarışmada, birinciliği arabuluculuk sistemine ilişkin projesiyle İngiltere kazandı.

Sivil hukuk dalında kalite yönünden yenilikçi ve rekabetçi uygulamaların ödüllendirildiği yarışma, Avrupa Sivil Hukuk Günü dolayısıyla 2005'ten bu yana düzenleniyor.

Mahkemelerin organizasyonları veya sivil hukuki prosedürler hakkında yeni aydınlatıcı metotların katılımcılarla paylaşıldığı yarışmada, Adalet Bakanlığını Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ali Kaya ve Bilgi İşlem Dairesi Tetkik Hakimi Ali Rıza Çam temsil etti.

Davaların en az giderle en kısa sürede sonuçlandırılması için yargıda bilgisayar teknolojisinden yararlanmak amacıyla başlatılan UYAP, bugün ülke genelinde yüzde 100'e yakın bir oranda kullanılıyor. Her türlü yargısal ve idari faaliyetler sistem sayesinde elektronik ortamda yürütülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber