YÖK Radikal'i yalanladı: Öğrenciler için şikayette bulunulmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - YÖK Başkanlığı, "Kocaeli Üniversitesini ziyaret esnasında gerçekleşen olaylarla ilgili olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan tarafından bireysel ya da kurumsal olarak bir şikayette bulunulmadığını" bildirdi.

YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bugün bir gazetede çıkan, "Protestoya 301" başlıklı habere ilişkin açıklama yapılması gereğinin duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, anılan haberde, "Ziyarette, protesto amaçlı olarak toplanan bazı öğrencilerin, Özcan tarafından Savcılığa şikayet edildiği ve bu nedenle haklarında TCK'nın 301. maddesine göre dava açıldığının" belirtildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca haberin ayrıntılarında ve kullanılan resmin altında yer alan ibarelerle, Prof. Dr. Özcan'ın söyledikleri ile yaptıkları arasında çelişki olduğu ima edilmektedir.

Kocaeli Üniversitesi'ni ziyaret esnasında gerçekleşen olaylarla ilgili olarak Özcan tarafından bireysel ya da kurumsal anlamda Cumhuriyet Savcılığı, Mahkeme veya diğer herhangi resmi merciye sözlü ya da yazılı olarak bir şikayette bulunulmamıştır.

Şu anda görülen dava bir kamu davası olup, kamu adına Cumhuriyet Başsavcılığınca resen açılan soruşturmanın ürünüdür. Sayın Yükseköğretim Kurulu Başkanı'nın adının iddianamede, konuyla ilgili hiçbir şikayette bulunmamasına rağmen, sehven 'mağdur' yerine 'müşteki' olarak yazıldığı düşünülmektedir."


Özcan şikayet etti: 8 öğrenciye dava açıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber