Siirt'te okullarda 'Görüntülü Eğitim' başladı

Haber Giriş : 20 Kasım 2004 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİİRT'TE, OKULLARDA GÖRÜNTÜLÜ DERS ANLATMA DÖNEMİ BAŞLADI

Siirt'te 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında, Mehmetçik İlköğretim Okulu 1. kademe sınıflarında okuyan öğrencilere görüntülü ders anlatma dönemi başlatıldı. 12 sınıfa yerleştirilen VCD'li televizyonlar sayesinde, dersler görüntülü ortamda öğretmenler tarafından tekrarlanıyor.

Siirt'te ilk kez Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda uygulanan görüntülü ders anlatma yöntemi, öğrenci ve öğrenci velilerini memnun etti. 12 sınıfa yerleştirilen VCD'li televizyonlar sayesinde öğrenciler, gördükleri derslerin daha somut şeklini görüntülü ortamda öğreniyorlar. Bu tür uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, gördükleri derslerin görüntülü ortamda tekrarlanması ile birlikte konuları daha iyi anladıklarını söylediler.

Mehmetçik İlköğretim Okul Müdürü Feridun Bilek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2004-2005 eğitim ve öğretim yılında okulumuz 1. kademe sınıflarında kullanılmak üzere 12 tane VCD'li televizyon alınmıştır. Bu araç ve gereçlerin velilerin maddi katkılarıyla alınmıştır. Buradaki amacımız öğrencilerimize konu anlatımlarının soyut ortamdan somut ortama taşımak, konuları görüntü yöntemiyle öğrencilerin hafızalarına yerleştirmektir. Bu tür uygulamanın diğer okullarımıza da örnek olmasını istiyorum" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber