Hemşirelere Amerika'da iş imkanı

Haber Giriş : 20 Kasım 2004 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde verilen konferansta, bir sağlık firması tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) evde bakım konusunda çalışacak 10 hemşireye iş imkanı sağlanacağı bildirildi.

Nursing Resources Firması yetkilisi Nesime Atar'ın Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksek Okulu Salonu'nda verdiği konferansa Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Aştı, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hülya Baybek, öğretim görevlisi Özlem Demirel, Hemşirelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Server Babacan ile öğrenciler katıldı.

Konferansın ardından konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Prof. Dr. Aştı, "Yüksek okulumuzun amacı, ulusal ve uluslararası düzeyde, sağlık sorunu yaşayan ailelerin sağlık sorunlarına yaklaşımlarda bulunacak bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmektir. Amerika Anfransisko'dan bir evde bakım firması, Türkiye'de mezun olmuş sağlık bakım alanında çalışacak bakım profesyonelleri arıyor. Bu nedenle Nesime Atar, aradığı özellikler ve iş durumuyla ilgili konferans veriyor. Bu araştırmalar sadece okulumuzu değil, ülkemizin değişik okullarını da kapsıyor. İşle ilgilenen öğrencilerimiz, İngilizcelerini de geliştirerek, bu firmayla Amerika'da bazı çalışmalar yapacaklar" dedi.

Nursing Resources Firması yetkilisi Nesime Atar ise, "Şirketimiz Amerika'da faaliyetlerini sürdüren bir evde bakım şirketi. Şirketimizin başkanı da şu anda Ankara'da çeşitli üniversitelerde konferans vermektedir. 2 yıl önce Türkiye'de bu amaçla araştırmalara başladık. Daha önce bu iş için Asya ve diğer ülkelerden eleman alıyorduk. Ben 2 yıl önce bu şirkette çalışmaya başladım ve Türkiye'den hemşireler götürmeye başladım. Bizim işimizde İngilizce önemli. Sınavla alacağımız ve yılda 2 kez düzenlediğimiz bu seçmelerde, 10'ar hemşireye Amerika'da iş imkanı sağlanıyor. Türkiye'de hemşirelerin aldıkları maaşlar belli. Amerika'da ise 6 bin dolara kadar maaş alabiliyorlar. Bugün buraya bu konu hakkında konferans vermek için geldim" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber