Şehit ve malul emniyet mensuplarına devlet övünç madalyası

Haber Giriş : 01 Kasım 2008 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Görev yaparken malul olan 72 polis memuru, komiser ve başkomiser ile hayatlarını kaybeden 20 emniyet mensubunun yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Başbakanlık Tebliği'nde, "Gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek, malul ve şehit olan Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarından malul olanlara ve şehit olanların mirasçılarına Devlet Övünç Madalyası verilmesinin; İçişleri Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldığı" bildirildi.

Görevleri başında malul olup Devlet Övünç Madalyası verilmesi kararlaştırılanlardan 69'u polis memuru, 1'i komiser, 2'si de başkomiser.

Yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verilecek emniyet mensupları arasında, terörist saldırılarda şehit düşenlerin yanı sıra, görevleri başında trafik kazası geçirerek hayatlarını kaybedenler de bulunuyor.

Devlet Övünç Madalyası'na layık görülen şehit emniyet mensuplarından 14'ü polis memuru, 3'ü mahalle ve çarşı bekçisi, 1'i başkomiser, 1'i komiser yardımcısı, 1'i de emniyet müdürü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber