TRT çocuk kanalı yayına başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2008 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TRT'nin çocuk kanalı "TRT Çocuk", yayın hayatına başladı.

TRT Ulus Kuruçeşme Stüdyolarının bahçesinden yapılan ilk yayına katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, çocuk dünyasının bilimde çok ilerleme kaydedilmesine rağmen hala bilinmeyeni çok bir dünya olduğunu işaret etti.

Büyük bir titizlikle hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Aydın, "Son derece hayırlı bir işin başlangıç anı. Aynı zamanda tüm TRT çalışanları ve hepimize büyük sorumluluk getiren bir yenilik ve herkese meydan okuyan bir hadise" dedi.

Bu kanalla birlikte yetişkinlerin çok da iyi bilmedikleri bir alanda önemli adımlar attıklarını belirten Aydın, ancak "TRT Çocuk" kanalında, çocukların da aktif rol alacaklarını, çocuk haberlerinin olacağını, programların çocuklarla birlikte tasarlanacağını bildirdi.

Mehmet Aydın, bu tür çalışmaların, çocuklar için önemli bir deneyim olacağını belirterek, "Demokrasi, demokrasi diyoruz. İşte bu, birlikte oturup, birlikte düşünüp karar vermeyi küçük yaşta öğrenmenin yolunu açacak" diye konuştu.

"TRT Çocuk" kanalındaki programların, ailelere de yardımcı olacağını dile getiren Aydın, küresel bir dünyada çocukları her bakımdan korumanın klasik dönemlerden farklı olduğuna dikkati çekti. Bakan Aydın, 40-50 kanala karşı tedbir almanın zor olduğunu vurguladı.

TRT çocuk kanalı

3-14 yaş grubu çocuklara "çağdaş normlarda çocuk yayıncılığı" amaçlayan TRT Çocuk, TRT 4, UHF 54 kanaldan saat 07.00-21.00 arasında yayın yapacak.

Yüzde 70'lik yerli yapım hedefiyle kurulan "TRT Çocuk"un, Türkiye'nin ilk HD yayın sistemi, üç kameralı sanal prodüksiyon stüdyosu, play out yayın ve devamlılık sistemleri, yeni kurgu cihazları ve kameraları sayesinde yeni nesil teknolojik alt yapıya sahip olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber