Bahçeli, MHP'de 'Yerel Seçim' sürecini başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "bugün, 85. kuruluş yılı kutlanan Türkiye Cumhuriyeti'nin tanımında da anlamını bulan kucaklayıcı ve kapsayıcı millet varlığı ve bunun siyasi yansıması olan üniter yapının ciddi bir çözülme tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu" öne sürdü.

Bahçeli, 29 Mart 2009'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde MHP'den aday adayı olmak isteyenlerin 14 Kasıma kadar başvurabileceklerini bildirdi.

MHP'den yapılan açıklamaya göre, Bahçeli, "Mahalli idareler genel seçim süreci" konusunda il ve ilçe yöneticiliklerine genelge gönderdi.

Genelgede, Mart 2009'da yerel seçimin yapılacağını anımsatan Bahçeli, hükümeti eleştirdi. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yaşanan gelişmeler, bu tarihi gün yaklaştıkça ülkemizin yıllardır biriken sorunlarının daha da ağırlaşacağını, Türkiye'nin geleceğini hayati seviyede ilgilendiren çok önemli gelişmelerin olacağını, Türk milletinin kardeşliğinin yara alacağı kritik bir sürecin başlayacağını göstermektedir. Giderek artan yoksullaşmanın, yaygınlaşan yolsuzlukların, durma noktasına gelen üretimin, tavizle sürdürülen dış ilişkilerin ve daha da önemlisi artık alenen gerçekleşen isyan gösterilerinin yaşandığı ülkemiz maalesef Cumhuriyet tarihinin en büyük sorunları ile karşı karşıyadır. Altı yıl boyunca Türkiye'yi tek başına idare eden siyasi iktidarın hayatımızın her alanındaki yanlış teşhisleri ve ürkek ve kısır dünya görüşü ülkemizi tam bir darboğazın eşiğine kadar getirmiştir.

Hükümet, baştan yanlış girdiği yolda yönünü ve pusulasını tamamen kaybederek milletimizi küresel ve milli tehditler karşısında çaresiz ve etkisiz bırakmıştır."

"Yıllardır iddia edilen sanal gelişmenin ve yapay başarıların artık sonuna gelindiğini" savunan Bahçeli, milletin bu sürecin bütün sıkıntılarını yakından yaşamaya başladığını ifade etti.

Seçim süreci

Yerel seçimlerde partisinden aday olmak isteyenlerde aranan nitelikleri sıralayan Bahçeli, MHP'nin bütün seçim çevrelerinde aday göstereceğini ve Türkiye genelinde seçimlere katılacağını kaydetti.

Bu kapsamda aday adaylığı sürecinin gayri resmi olarak başladığını belirten Bahçeli, genel merkez bünyesinde aday adaylığı sürecini düzenleyerek aday adaylarını, belirlenen kıstaslar üzerinden değerlendirecek bir "Ön Değerlendirme Komisyonu" kurulduğunu bildirdi. Bahçeli, bu komisyonun adayları değerlendirirken gerektiğinde mülakat da yapacağını ifade etti.

Bahçeli, partisinden belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olmak isteyenlerin 14 Kasım 2008 Cuma saat 17.00'ye kadar başvurabileceklerini bildirdi. Bahçeli, ilçe ve belde merkezleri için ilçe başkanlıklarına, büyükşehire bağlı alt kademe belediyeleri için merkez ilçe başkanlıklarına, il merkezleri ve büyükşehir belediye başkanlıkları için il başkanlıklarına başvurulacağını kaydetti.

Devlet Bahçeli, MHP'nin belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi adaylarının nihai olarak, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) belirlenecek seçim takvimi doğrultusunda Ön Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme dikkate alınarak, yetkili organların saptayacağı yöntemlerle tespit edileceğini bildirdi.

Bahçeli, partilerinin il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile merkez yönetim kurulu üyelerinden belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenlerin mevzuat gereği YSK tarafından belirlenecek tarihte görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini hatırlattı.

"Siyasetimizin vazgeçilmezlerini savunarak, partimizin 40. yılında 'bir bayrak da ben dikmek istiyorum' diyen herkese kapımız ve gönlümüz açıktır" diyen Bahçeli, milletin, seçim sürecinin, partilerine yakışır bir siyasi olgunluk ve sükunet içinde sürdürülmesi ve sonuçlandırılması beklentisinde olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber