Çıkarmayın bu adamı ekrana

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çıkarmayın bu adamı ekrana

Kamuoyunda büyük tepki toplayan Adli Tıp raporuna Adalet Bakanlığı da inceleme başlattı. Bakan Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin Üzmez'in tahliyesine neden olan raporu veren görevlilerle ilgili sorularına ?Basında çıkan bir takım iddialar var. Raporu hazırlayan Adli Tıp görevlileri hakkında inceleme başlattık. Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz bir inceleme başlattı. İnceleme için benim onayım gerekmiyor. Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüzün onayı ile böyle bir inceleme başlatıldı? yanıtını verdi.

Yargı bağımsızdır

Bakan Şahin mahkemenin kararının hesabını soramayacağını da söyledi: ?Yargı organlarına ve yargıçlarımıza 'Neden tutukladın, niye serbest bıraktın' diye bir soru soramam Adalet Bakanı olarak. Çünkü yargı bağımsızdır. Yargıç güvencesi bilindiği gibi hukukumuzun temel ilkelerindendir. Eğer hukuka aykırılık görürsek, teftiş kurulu kanalıyla bunu inceletir veya soruştururuz.?

Niye çıkıyor ekrana

Bakan Şahin, Üzmez'i programlara çıkaran televizyon kanallarına da ?Niye çıkarıyorsunuz? diye sordu: ?Kamuoyunun gündeminde bu kadar yer almış olması ve kamuoyunun vicdanını rahatsız etmesini ben anlayışla karşılıyorum. Zannediyorum bir kız çocuğumuza cinsel istismarda bulunulması, bu nedenle görülen davanın kamuoyu vicdanında açtığı yaradan ziyade, sanık durumundaki kişinin ulu orta konuşarak mütedeyyin insanları rahatsız edici açıklamaları. O nedenle televizyonlarınızın bu kişiyi programlara çıkarmak gibi bir zorunluluğu var mı? Müslümanlık adına muazzez dinimizi ve buna inananları rencide eden, bu cümleleri sarf eden bu kişiyi kamuoyu önüne çıkartmakta isabet görmüyorum.?

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ: Rapor yok hükmünde

TÜRK Tabipleri Birliği, Hüseyin Üzmez'in tahliyesine neden olan Adli Tıp raporunun bilimsel olarak geçersiz ve hukuken yok hükmünde olduğunu açıklayarak, tahliye işleminin gözden geçirilerek yeniden değerlendirilmesini istedi. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nce yapılan açıklamada, 14 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen rapor sonrası tahliye edilmesinin kamuoyunda haklı bir infialle karşılandığına dikkat çekildi. Türk Tabipleri Birliği'nin konunun aciliyetini göz önünde tutarak Adli Tıp Kurumu'nun raporunu öncelikle usul açısından değerlendirdiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi: ?Yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu raporun hukuken yok hükmünde olduğu anlaşılmıştır. Bu durunda Hüseyin Üzmez eğer basında yer aldığı gibi bu rapora dayanarak tahliye edilmişse ilgili mahkeme kararının gözden geçirilmesi, yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.?

ESKİ ADLİ TIP UZMANI ÖZTÜRK: 3 değil 1 günde çıkmış

ÜZMEZ'İN tahliye edilmesini sağlayan raporun 3 günde değil 1 günde hazırlandığı ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre eski Adli Tıp uzmanlarından Dr. Osman Öztürk, raporun 1 günde çıktığını söyledi: ?19 Eylül Cuma günü, tacize uğrayan kız çocuğu muayene ediliyor. Hafta sonu zaten tatil. Demek ki rapor 1 günde çıkarılıyor. En hızlı olunması gereken olaylarda bile raporlar 15 günde çıkar. Bana 1 günde çıkarılan bir rapor göstersinler, gösteremezler. Çünkü bu mümkün değil. Üzmez için raporun bu kadar erken verilmesinin altında başka şeyler aramak lazım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber