KESK ve DİSK'ten 29 Kasımda Ankara'da miting

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, 29 Kasımda KESK ve DİSK'in çağrısıyla Ankara'da "Krize, İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" düzenleneceğini bildirdi.

Şimşek, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ile konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomik krizin her geçen gün etkisini daha fazla hissettirdiğini söyledi.

Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamların halkın gündelik yaşamını olumsuz etkilediğini ifade eden Şimşek, yılbaşından itibaren Türkiye ekonomisinin büyük bir daralma içine girdiğini ve binlerce kişinin işinden atıldığını savundu.

KESK ve DİSK olarak, hükümeti "emek ve demokrasiden yana tutum almaya çağırdıklarını" ifade eden Şimşek, gelecek hafta başından itibaren tüm illerde toplumun her kesiminden katılımla "Krize Karşı Emek ve Demokrasi Platformları" oluşturulacağını bildirdi.

KESK ve DİSK Genel Başkanlarının 11 Kasımda "Krizden Çıkış İçin Emek ve Demokrasi Programı"nı kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"15 Kasımda Türkiye'nin her yerinde şehir merkezlerinde, oturma eylemleri ve basın açıklamaları yapılarak, AKP hükümetinden, 'zamları geri alması' ve 'emekten ve demokrasiden' yana bir programı hayata geçirmesi istenecektir. 29 Kasımda KESK ve DİSK'in çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanından biraraya gelecek on binlerce kişiyle Ankara'da, 'Krize, İşşizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' gerçekleştirilecek."

Şimşek, bir soru üzerine, mitinge pek çok sivil toplum örgütünün destek vereceğini belirterek, "Bugün Türk-İş'le de görüşeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber