Erdoğan: İşsizlik maaşı 8 aydan 12 aya çıkacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş bulma konusunun anne-babalar ile devletin sorumluluğunda olduğunu kaydetti. Erdoğan, halen 8 ay olan işsizlik maaşının da 12 aya çıkacağı müjdesini verdi.

Dedeman Otel'deki Aile Şurası'nda yaptığı konuşmada anne-babaların huzur evlerine terk edilmesine tepki gösteren Erdoğan, "Huzur evlerinde yaşlı annelerle görüştüğümüz zaman, evlatlarından dert yandığında, bana bakmıyorlar dediğinde biz de dertleniyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan bu konuda da şunları söyledi: ''Entellektüel diye gördüğümüz kişilerin ailelerini tek başına yaşama terk ettiğini görüyoruz, yaptığı iş yanına hizmetli koyuyor ona bakıyor diyor, Mmesele hizmetlinin anne babanın yanında olması değil annesinin babasının evladıyla aynı çatı altında olması önemli. Geleneğimizde bu var. Ama bundan kopmuş olanlar anneyi babayı yarın çok büyük tehditlerle karşı karşıya bırakıyor. Sözlerim belki eleştiri alacak ama inandığımızı söylemek gerekiyor. Annelerin babalar evlatlarının yanında hayatlarını idame ettirmeli. kendi hallerinde bırakmak kadar vefasızlık olamaz. hepimiz anne babayız aynı yalnızlığı kendimiz de yaşayabiliriz."

Yaşanan ekonomik krize ve işsizlik fonuna da değinen Başbakan, gelişmiş ülkelerin işsizlik fonu ile ilgili daha fazla avantajlara sahip olduklarına dikkat çekti. İşsizlik fonunun 8 aydan 1 yıla çıkartılacağını söyledi. Erdoğan, "Biz 8 ay işsizlik sigortasından verebiliyorsak gelişmiş ülkeler 1, 1.5 yıl verebiliyorlar. Türkiye olarak ekonomik olarak güçlenirsek 8 ayı 1 yıla çıkaracağız. Bunu zaten değerlendiriyoruz.'' diye konuştu.

Fondaki imkanların artırılması konusunda da çalışmaların sürdüğünü aktaran Erdoğan, şirketlerin her aileden sadece bir kişiyi işe alması önerisinde bulundu. "Bakıyorsunuz torpiller araya giriyor bütün aile işe giriyor. Bazı aileler zengin olurken bazıları fakir oluyor.'' diyen Erdoğan, ''Özel sektörle girerek her aileden bir kişinin işe girmesini planlarsak aile geleceğine umutla bakacak." dedi.

2100 bir aileye 1 milyon 750 bin ton kömür verdiklerinden söz eden Başbakan Erdoğan, ''Yok sadaka kültürüymüş. O zaman anayasayı açarsın sosyal devlet ilkesini atarsın. Dünyanın hiçbir yerinde devlet sosyal devleti bir kenara atmaz.'' diyerek bu konudaki eleştirilere tepki gösterdi.

638 bin evlilik ve 94 bin boşanma olayı meydana geldiğini dile getiren Başbakan, önceki seneye göre evlilıkte artış, boşanmalarda da azalış olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber