Çeber sorgusu genişliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Metris Cezaevi'nde gördüğü ?işkence? sonucu hayatını kaybeden Engin Çeber'in ölümüne ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, yaklaşık 30 infaz koruma memuru ile 35 polisin ?şüpheli? sıfatıyla ifadesi alındı

Çeber'e işkence yaptıkları iddiasıyla açığa alınan 19 infaz koruma memurundan 6'sı tutuklanmıştı.

Engin Çeber'in, Sarıyer'de polislerce gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak konulduğu Metris Cezaevi'nden kaldırıldığı hastanede ölümüne ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.

Engin Çeber'in ölümü konusunda soruşturmayı yürüten savcı, önceki gün Metris Cezaevi'nde görevli yaklaşık 30 infaz koruma memurunun ?şüpheli? olarak ifadesini aldı.

Bu kişiler dışında, dün de Çeber'in gözaltına alındığı Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 35 polis memuru, ifadelerinin alınması amacıyla savcılığa çağrıldı. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na gelen polislerin ?şüpheli? olarak ifadeleri alındı.

Savcılıktan bırakıldılar

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin savcılık ifadeleri saat 22.00 sıralarında tamamlandı. Cumhuriyet Savcılığı'nca ?şüpheli? sıfatıyla ifadeleri alınan polislerin hiçbirinin mahkemeye sevk edilmediği öğrenildi. Daha önce, savcılık soruşturma kapsamında 19 cezaevi görevlisini açığa almıştı, bunlardan 6'sı tutuklanmıştı.

Bu arada, Çeber'in ölümüne tepki gösteren ve kendilerini ?Halk Cephesi? olarak tanıtan yaklaşık 15 kişilik bir grup da Bakırköy Adliyesi önünde çeşitli döviz ve pankartlar açarak slogan attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber