Karateci öğretmenden öğrencisine tecavüz iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ufuk GÜLEN/ALİAĞA (İzmir), (DHA)

İzmir'in Aliağa İlçesi Belediye Meclisi, Avrupa'da elde ettiği gümüş madalya nedeniyle 41 Cumhuriyet altını ile ödüllendirdiği kareteci ve Aliağa 80'inci Yıl Cumhuriyet Lisesi Müdür Yardımcısı Taner E'den hakkında çıkan ?öğrencisine tecavüz' iddiaları üzerine altınların geri alınmasını kararlaştırdı.

Aliağa Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında, Taner E'nin WSKF Avrupa Karate Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanması nedeniyle 41 Cumhuriyet altını ile ödüllendirilmesi kararı aldı. Meclis toplantısında, CHP'li ve AKP'li üyeler değişik rakamlar önerdi, sonunda ?41 kere maşallah' denilerek, verilecek altınların sayısı 41 olarak belirlendi. Taner E'ye düzenlenen törende 10 Cumhuriyet altını verilirken kalan bölümünün daha sonra verileceği belirtildi.

Belediye Meclisi'nin bu ay yapılan olağan toplantısında ise AKP'li ve CHP'li üyeler, gümüş madalyalı karateci Taner E'den hakkında çıkan ?öğrencisine tecavüz' iddiaları nedeniyle altınların geri alınmasını oybirliğiyle kararlaştırdı.

MECLİS'İN İTİBARI

AKP'li Belediye Başkanı Tansu Kaya, Taner E. ile ilgili iddiaların mahkemeye intikal ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

?Adli süreçte meclisimizin itibarını zedelememek için böyle bir karar almayı uygun gördük. 7 Ekim'de belediye meclisimiz Avrupa'da gerek milli takım içinde gerekse ferdi olarak gösterdiği performanstan dolayı sporcu Taner E'ye 41 Cumhuriyet altını verilmesiyle ilgili karar almıştı. Ancak bazı duyumlar ve akabinde basında yayılan haberler üzerine konu tekrar meclisimizce görüşüldü ve altın verme kararının iptali uygun görüldü. Meclisimize götürdüğümüz öneri üzerine, sporcu Taner E'ye verilen altınların geri alınması oybirliğiyle kararlaştırıldı. Kendisi halen ilçede bulunuyor ve altınları vermeye gönüllü. Geri almak sorun olmayacak.?

AÇIĞA ALINDI

Aliağa'yı şok eden iddia, milli sporcu Taner E'nin Romanya dönüşü ortaya atıldı. Aliağa Belediyespor Kulübü'nden ve Aliağa 80'inci Yıl Cumhuriyet Lisesi'nden öğrencisi olan 17 yaşındaki R.K.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla ifadesi alınan Taner E., suçlamayı reddetti. Taner E., ?İftira atarak kendisinden para sızdırılmayı çalışıldığını' öne sürdü. Taner E., mahkemeye intikal eden konu üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, R.K.'nın ailesi, aynı zamanda 80'inci Yıl Cumhuriyet Lisesi Müdür Vekili Taner E'nin cezalandırılmasını istedi. Konuyla ilgili soruşturma başlatan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Taner E'yi açığa aldı. Taner E., bu olaylar sırasında yaptığı açıklamada, davadan aklanacağına emin olduğunu belirterek, ?Aklandığım gün altınları şehit ailelerine bağışlayacağım? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber