İşadamlarından dekana tehdit iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş, bilirkişi olduğu davayla ilgili işadamları Arif Koşar ve Erdinç Yumrukaya tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş, bilirkişi olarak görev yaptığı davayla ilgili, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Koşar ile yerel gazete ve televizyon sahibi iş adamı Erdinç Yumrukaya'nın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını ve suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Ümit Gökkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyunda ''Sümerbank Davası'' olarak bilinen davada, arsa fiyat tespiti konusunda bilirkişi olması nedeniyle Arif Koşar ile Erdinç Yumrukaya'nın kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Ziyaret sırasında tartıştığı Koşar ve Yumrukaya'nın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını öne süren Prof. Dr. Gökkuş, ''Mahkeme öncesinde, raporumu hazırlamadan beni ziyaret ve taciz etmelerinin ne anlama geldiğini herkes tahmin etmiştir'' ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Gökkuş, durumu Muradiye Jandarma Karakolu yetkililerine bildirdiğini, hakaret ve tehdide maruz kaldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Kalbinden rahatsız olduğunu belirten Prof. Dr. Ümit Gökkuş, daha fazla açıklama yapmak istemediğini ifade etti.

Basın mensupları ayrıldıktan sonra Prof. Dr. Gökkuş'a üniversitenin sağlık ekibinin müdahale ettiği bildirildi.

Bu arada, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Güzel, Prof. Dr. Gökkuş'u makamında ziyaret ederek olay hakkında bilgi aldı.

-KOŞAR VE YUMRUKAYA'NIN AÇIKLAMALARI-

Arif Koşar ile Erdinç Yumrukaya ise birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Prof. Dr. Gökkuş'un iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Yumrukaya, şöyle konuştu:

''Ziyarette, 'Sizden bir şey istemiyoruz. Zaten rakamlar belirlenmiş. Sadece sizden mahkemeye bilirkişi raporunu zamanında vermenizi istiyoruz' dedik. '5 ayda bilirkişi raporu mu verilir? Ada pafta numarasını 4 aydan bu tarafa düzeltemiyorsunuz. 4 ayda Japonlar gemi yapıyorlar hocam' dedim. Bu sözlerim üzerine hocamız hiç beklemediğimiz bir şekilde ayağa kalkarak 'Gidin bunu hakimlerle konuşun. Buraya niye geliyorsunuz?' diyerek çok sert çıkış yaptı. Bu şekilde öğrencilerine faydalı olamayacağını, misafirlere daha kibar davranması gerektiğini söyledim. Masa üstüne bisküvileri ben koydum, 'misafirperverlik bu değil' dedim. Daha sonra odasından ayrıldık.''

CBÜ Vakıf Başkan Yardımcısı olduğunu belirten Arif Koşar da Şubat ayından bu yana devam eden davayla ilgili Prof. Dr. Gökkuş ile görüştüklerini kaydederek, şunları söyledi:

''17 Temmuzda mahkemeye sunulması gereken bilirkişi raporunda adı geçen yerin pafta numarası yanlış yazıldığı gerekçesiyle duruşma 27 Kasıma ertelendi. Erdinç Yumrukaya ile dekanı makamında ziyaret ettik. Kendisine gayet nazik ve de kibar bir şekilde, bilirkişi raporunda öncekinde olduğu gibi herhangi bir yanlışlığa mahal verilmemesi ricasında bulunduk. Çünkü önceki duruşmadan bu yana yaklaşık 5 ay geçti. Kendisini asla tehdit etmedik ve hakaret etmedik. Raporda belirtilecek herhangi bir rakam da yok yanlış anlaşılacak. Sadece pafta numarası yanlış diye tam 5 ay zaman kaybettik.''

-SÜMERBANK DAVASI-

Manisa Sümerbank Pamuklu Mensucat Fabrikasını ve arazisini özelleştirmeden satın alan 47 iş adamından oluşan Manisa Ortak Girişim Grubu, 2005 yılında 3 milyon 750 bin dolar ve 2.5 milyon YTL SSK borcuyla satın aldığı fabrikanın arazisini kısa bir süre sonra, 25 milyon avroya Redevco firmasına satmıştı. Satıştan önce özelleştirmeye karşı çıkan eski ortaklar, satışın iptali ve tapu iptali için dava açmışlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber