Karakola saldırı hazırlığında bulunan PKK'lılarla çatışma çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çayırlı Sınır Karakolu'na teröristlerce yapılan havan saldırısında 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesine bugün sabah saatlerinde Kuzey Irak topraklarından sızan bir grup terörist Çayırlı Sınır Karakolu'na havan topu ile saldırmıştı. Meydana gelen hain saldırıda 3 asker yaralandı. Yaralı askerlerden biri helikopterle Van Asker Hastanesi'ne 2'si ise Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hain saldırının ardından Kuzey Irak topraklarına kaçmaya çalışan grubun etkisiz hale getirilmesi için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopteri bölgeye sevk edildi. Teröristlerle zaman zaman sıcak temasın sağlandığı ve bir grup teröristin kıskaç altında alındığı kaydedildi.


- Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi Işıklı Köyü Karakolu'na saldırı hazırlığında bulunan PKK terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde saldırı hazırlığı içinde bulunan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada ölü ya da yaralının olup olmadığı öğrenilemezken, Kuzey Irak'a kaçan grubun etkisiz hale getirilmesi için Hakkari Dağ ve Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerin bölgeye yöneldiği gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber