Çiçek: Mahkeme kadıya mülk değildir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Bugün hükümette görev yapıyoruz, yarın olmayabiliriz. Biz bir ekibiz. Hiç kimse bulunduğu görevi ebedi olarak sürdüremez. 'Mahkeme kadıya mülk değildir' derler. Biz bu anlayış içerisinde yapıyoruz" dedi.

AK Parti Çankaya İlçe 3. Olağan Kongresi, Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Çiçek, bu ay sonu itibariyle AK Parti ilçe kongrelerinin bitmiş olacağını belirterek, Hakkari'den Edirne'ye Türkiye'nin her yerindeki kongrelerin yüksek katılımlı ve düzenli geçtiğini söyledi.

Ankara'nın Türkiye'nin başkenti olduğunu, Ankara'nın kalbinin de Çankaya'da attığını ifade eden Çiçek, "Bu nedenle Çankaya'da kalp atışlarının düzenli, sağlıklı olması lazım. Evimizin misafir odası ne anlam ifade ediyorsa Ankara'da Çankaya onu ifade ediyor. Onun için Çankaya belediye başkanlığının AK Parti'li olmaması bizim için bir eksiklik. Ne yapıp yapıp daha çok çalışarak bu eksikliği gidermeliyiz" diye konuştu.

Çankaya'da hizmetin doğru dürüst verilmediğini savunan Çiçek, bunun da Türkiye'nin imajını olumsuz etkilediğini kaydetti. Çiçek, Çankaya belediyesinin AK Partili olmasının çok şey değiştireceğini ve eksikliklerin giderileceğini söyledi.

Gözlerin AK Parti'nin üzerinde olduğunu belirten Çiçek, normal bir görev değişikliğinin bile, çok net açıklamalara rağmen, maksadı dışına çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Çiçek, şunları kaydetti:

"Bugün hükümette görev yapıyoruz, yarın olmayabiliriz. Biz bir ekibiz. Hiç kimse bulunduğu görevi ebedi olarak sürdüremez. 'Mahkeme kadıya mülk değildir' derler. Biz bu anlayış içerisinde yapıyoruz. İşin tabiatı gereği normal olan ve gönül rızasıyla olan işin altında bile acaba ne var, şundan dolayı mı, bundan dolayı mı? Söylenecek çok güzel atasözleri var ama bu sözlerin de çarpıtılacağını düşünerek, meseleyi bu noktada bırakmak istiyorum."

Cemil Çiçek, kongreye gelişinde, "Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yolsuzluk iddiaları nedeniyle AK Parti genel başkan yardımcılığından istifa ettiği yönündeki değerlendirmelere" ilişkin soruyu da yanıtladı.

Fırat'ın konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Çiçek, şu yanıtı verdi:

"Bu açıklamanın samimiyetinden şüpheniz var mı ki işi şununla alakası var diye değerlendirme konusu yapıyorsunuz. Kendisi çok açık olarak ifade etti, bazı sağlık problemleri var, bunu geçmişten beri biliyoruz. Zaman zaman bu arzusunu da dile getirdi. Son defa bu talep söz konusu olduğunda da Sayın Başbakan bunu kabul etti. Bunun dışındaki her türlü değerlendirme hem arkadaşımızın açıklamalarının özüne, hem alınan kararın özüne aykırıdır. Ama birileri spekülasyon yapmaya devam ediyorsa, buyurun hep beraber yapın."

Bu arada, AK Parti'nin bugün yapılacağı bildirilen Mamak İlçe Kongresi ise ileri bir tarihe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber