Ergenekon davasına yarın devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2008 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasına yarın devam edilecek

- Ergenekon davasının görülmesine yarın devam edilecek.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşması, saat 17.35'te tamamlandı. Duruşmaya, yarın saat 10.00'da devam edilecek.


Ergenekon iddianamesinin okunması tamamlandı

- Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam eden Ergenekon davasının 2455 sayfalık iddianamesinin okunması tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında iddianamede yer alan sanıkların hukuki durumları okunmaya devam edildi. 2455 sayfalık iddianamenin okunması saat 15.25'te tamamlandı.

Bu arada, tutuklu sanıklardan Mehmet Fikri Karadağ'ın oturduğu yerden namaz kıldığı görüldü.


Ergenekon davasında iddianamenin okunmasına devam ediliyor

İstanbul - Ergenekon davasının 11. duruşmasının öğleden sonraki bölümünde iddianamenin okunmasına devam ediliyor.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın 11. duruşmasının öğleden sonraki oturumu başladı.

Oturumda, cumhuriyet savcıları tarafından, iddianamenin 2254. sayfasından itibaren okunmasına devam ediliyor.


Ergenekon'da duruşmaya ara verildi

''Ergenekon'' davasının 11. duruşmasına, öğle arası verildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın bugünkü duruşmasında, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından okunan iddianamenin 2 bin 254'üncü sayfasına kadar gelindi.

Duruşmanın öğleden önceki oturumunda, 7 sanığın hukuki durumlarına ilişkin iddianamedeki bölümler okundu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya saat 13.15'e kadar ara verdi.

Bu arada, duruşma salonunun genişletilmesi amacıyla bahçede başlayan inşaat çalışmasının devam ettiği ve duvarların tamamlanmak üzere olduğu görüldü.


?Ergenekon? davasının 11. duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi(nce yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 44 tutuklu sanık getirildi. Başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay'ın da katıldığı duruşmaya, tutuklu sanıklardan Gazi Güder ve Erkut Ersoy ise gelmedi.

Tutuksuz yargılanan Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Ali Yasak, Güler Kömürcü Öztürk, Kemal Şahin, Mehmet Murat Yücel, Murat Özkan, İsmail Eksik, Ferudun Refik Nuhoğlu, Emin Caner Yiğit, İbrahim Benli, Rafet Arslan ve Zeki Yurdakul Çağman da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, iddianamenin, 66. sıradaki sanık Hüseyin Görüm'ün hukuki durumunun ele alındığı 2112'nci sayfasından itibaren cumhuriyet savcılarınca okunmasıyla devam ediyor.


- Ergenekon davasının bugün görülmesine devam edilecek 11. celsesinde 2455 sayfalık iddianamenin tamamlanıp, sanık savunmalarına geçilmesi bekleniyor.

Silivri Cezaevi içerisinde görülen Ergenekon davasının bugün 11. celsesi görülecek. Duruşmaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıl dönümü nedeniyle önceki celselerin aksine 09:30'da değil 10:30 başlanacak. Bugünkü duruşmada, 3. celseden itibaren okunmasına başlanan ve bir önceki celsede 2112. sayfasına kadar okunan iddianamenin okunması ile devam edilecek. Cumhuriyet Savcıları tarafından okunmasına başlanan 2455 sayfalık iddianamenin bugün tamamlanıp savunmalara geçilmesi bekleniyor. Savunmaların başlayabilecek olmasından ötürü, daha önceki celselerin aksine katılımın fazla olması bekleniyor. Duruşmada, iddianamenin tamamlanması halinde sanık savunmalarına emekli astsubay Oktay Yıldırım'dan başlanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber