Başbakanlık akreditasyon listesini açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2008 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık muhabirliği için akredite edilen gazeteciler ve çalıştıkları kurumların listesi Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde duyuruldu.

Alınan bilgiye göre, yerli ve yabancı 51 basın yayın kuruluşundan 319 gazeteci akredite edildi. Akredite olan kurumlar arasında 6 yabancı yayın organı da bulunuyor. Reuters, AP, AFP, EPA ile El Cezire ve AZ-TV televizyonundan 23 gazetecinin akreditasyonu yapıldı.

Akredite edilen basın mensupları arasında Hürriyet gazetesinden 7, Vatan gazetesinden 5, Star televizyonundan 3, Akşam gazetesinden 7 ve Milliyet gazetesinden 7 gazetecinin adı yer alıyor.

Başbakanlık Basın Merkezi, akreditasyonda, haber ajansları ve günlük gazetelerin ulusal ölçekte, televizyonların ise Türkiye içinden ulusal ölçekte karasal yayın yapmalarını esas alıyor. Akreditasyon şartlarına haiz kurum ve kuruluşlarda ?Başbakanlık Muhabiri? olarak görev yapacak muhabirlerin en az 3 yıllık ?Sarı Basın Kartı? sahibi olması ön koşul olarak aranıyor. Foto muhabirleri ve kameramanların da ?Sarı Basın Kartı? sahibi olması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber