Rektör, Başhekim gibi üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 30 kişiye yolsuzluk gözaltısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 19:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Okyanus Grubu'na yönelik 3. dalga operasyonu kapsamında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı'nın da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, Malatya, Konya, Kütahya ve Afyonkarahisar gibi illerde eş zamanlı düzenlendiği öğrenildi.

Selçuk Üniversitesi, başhekim, profesör ve daire başkanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişi, çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, devlet ihalesinden şahsi çıkar sağlamak, rüşvet almak gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Zanlılar, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Eylül ayında Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlenen 'Final' adı verilen operasyonda 47 kişi gözaltına alınmış, 21'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında Okyanus Şirketler Grubu yöneticisi Nusret Argun, Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şube Başkanı Arif Aytürk ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Dr. Mustafa Mete'nin de bulunuyordu.


Selçuk Üniversitesi Rektörü Okudan, çıkar amaçlı suç örgütü yönetmekle suçlanıyor

Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi, Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik 8 ilde eş zamanlı düzenlenen 3. dalga operasyonunda gözaltına alındı. Rektör Okudan, 'Çıkar amaçlı suç örgütünü yönetmek, rüşvet almak, ihaleye fesat karıştırmak ve adil yargılamayı etkilemek' ile suçlanıyor. Diğer şüphelilerin de 'görevi kötüye kullanmak, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak' gibi suçları işledikleri iddia ediliyor. Okyanus Grubu'nun tehdit ve rüşvet yoluyla aldığı ihalelerin bedelinin 400 milyon YTL'yi bulduğu bildirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya, Afyonkarahisar ve Kütahya'da üniversite ve kamu kurumlarının yemek, görüntüleme, medikal ve güvenlik ihalelerini alan Okyanus Şirketler Grubu'nun faaliyetlerini takibe aldı. İki yıl süren istihbarat ve teknik takibin ardından Konya polisi, daha önce gruba yönelik iki operasyon düzenledi.

Operasyonun 3. dalgası ise bu sabah geldi. Konya, Kütahya, Afyonkarahisar, Malatya, Adana, Ankara Kahramanmaraş ve Karaman'da eş zamanlı operasyon başlatan Konya polisi, rüşvet almak, çıkar amaçlı suç örgütü yönetmek ve adil yargılamayı etkilemek gibi iddialarla Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıtçı ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç ile Selçuk, Üniversitesinde görev yapan hastane müdürleri ve daire başkanlarının aralarında bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Numune Hastanesi'ne getirilen şüpheliler, daha sonra ifadeleri alınmak üzere Terör ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüklerine götürüldü. Rektör Okudan ve hastane başhekimlerinin sorguları Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi'nde yapılıyor.

Okyanus Grubu'na yönelik ilk operasyonu 2008 yılı Nisan ayında yapan Konya polisi, grup bünyesindeki şirketlerde arama yapmıştı. Bilgisayarlara ve dokümanlara el koyan polis, operasyon kapsamında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde de arama yaparak, bilgisayar ve dokümanları incelemek üzere almıştı. Gruba yönelik 'Final' adı verilen ikinci operasyon ise bu yılın Eylül ayında yapılmıştı. 47 kişinin gözaltına alındığı operasyonda aralarında Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, eski SGK Başmüfettişi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şube Başkanı Arif Aytürek ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Mete'nin de bulunduğu 21 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, suç örgütünü yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak' gibi suçlardan tutuklanan ADD Başkanı Arif Aytürk'ün para karşılığında rakip firmalarla ilgili bilgileri Okyanus Grubu'na sızdırdığı ortaya çıkmıştı.


Konya'da hastane müdür yardımcısı gözaltında

A.A

Konya polisinin 8 ilde düzenlediği operasyon kapsamında, Karaman Devlet Hastanesinin Müdür Yardımcısı da gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah 8 ilde eş zamanlı başlattığı operasyonda gözaltına alınanlar arasında Karaman Devlet Hastanesinin satın almadan sorumlu Müdür Yardımcısı M.Y'nin de bulunduğu öğrenildi.

Kısa süre önce hacca gittikleri öğrenilen Hastane Başhekimi Opr. Dr. Yunus Ağralı ve Hastane Müdürü Ali Aktaş'ın da hastanedeki odalarının arandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber