AKP'li vekil: SHÇEK ne idüğü belirsizlerin elinde

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 05:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Milletvekili Avni Doğan, TBMM Sokak Çocukları Araştırma Komisyonu'nda yaptığı konuşmada; Devlet Bakanı Akşit'e bağlı SHÇEK'e şok suçlamalarda bulundu. Doğan, ?Bu kafa değişmezse sokak çocuğu üretmeye devam ederiz' dedi.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Devlet Bakanı Güldal Akşit'e bağlı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) ?ne idüğü belirsiz' kadrolarca yönetildiğini savunarak ?Bizim hükümetimiz de bu konuya ciddiyetle eğilemedi. Bu kafa değişmezse sokak çocuğu üretmeye devam ederiz' dedi. Doğan, TBMM Sokak Çocukları Araştırma Komisyonu'nun dünkü toplantısında SHÇEK'e yönelik ciddi suçlamalarda bulundu. SHÇEK bünyesindeki çocukların durumunun sokak çocuklarından iyi olmadığını öne süren Doğan şunları söyledi:

?Geçmiş hükümetler gibi bizim hükümetimiz de bu kurumun üzerine ciddiyetle eğilemedi. Bu kafa değişmezse sokak çocuğu üretmeye, suçlu üretmeye devam ederiz. Türkiye'nin en keşmekeş kurumlarından biri. Ne idüğü belirsiz bir kadro, yolsuzluk diz boyu, çocuklara işkence ve cinsel tacizler var. Bu kurum hakkında da inceleme yapıp Başbakan'a iletmemiz lazım.'

Komisyon Başkanı AKP'li Öner Ergenç, Doğan'ın sözlerine, yeni kurumsal yapılara ihtiyaç olduğunu belirterek karşılık verdi. CHP'li Canan Arıtman ise spordaki terör ve kapkaçın kaynağında sokak çocukları sorununun yattığını savunarak, sorunun siyaset üstü görülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber