Türkiye İtfaiyeler Genel Birliği Başkanlığı'na Mustafa Karakuş seçildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, Türkiye İtfaiyeler Genel Birliği Başkanlığı'na seçildi.

İtfaiye teşkilatları arasında dayanışma ve bilgi alış verişini sağlamak amacıyla 1998 yılında kurulan birlik, 6. olağan kongresini yaptı. Mustafa Karakuş oybirliği ile birliğin 3. dönem başkanlığına seçildi.

Karakuş, birliğin, Türkiye'deki teşkilatlar arasında dayanışma, bilgi ve deneyim alış verişini sağlamak, sorunların çözümünde ortak bakış açısı oluşturmak ve teşkilatların Avrupa standartlarına ulaştırılması için kurulduğunu hatırlattı.

Birliğin fonksiyonunun önemine dikkat çeken Karakuş, Avrupa Birliği ve Balkan ülkelerindeki teşkilatlarla sürdürülen işbirliği çalışmaları ile Türkiye'deki teşkilatların gelişmesi, çağdaş standartlara ve imkânlara kavuşmalarını hedeflediklerini dile getirdi.

Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de itfaiye teşkilatı mensuplarının birinci sınıf hizmet mensubu kategorisine alınması için çalıştıklarını belirten Karakuş, "İtfaiye teşkilatlarının günümüz koşullarına uygun bir yapıya sahip olabilmelerinin temel koşulu, hizmetin başında yer alan belediye başkanının bakış açısı ile orantılıdır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak, çağdaş bir yaklaşıma sahip bir başkanımız olduğu için son derece şanslıyız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber