Dolandırıcı sahte albay ve başkomiserlere dikkat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bursa'da son günlerde meydana gelen kontör dolandırıcılıkları yüzünden vatandaş isyan ederken, Bursa Emniyet Müdürlüğü albay ve başkomiser rolünde mağdurları arayıp kontör hırsızlığı yapan kişilere karşı uyarılarda bulundu.

Cep telefonu ile dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Cep telefonları ile vatandaşlarımız aranarak kendilerini polis veya asker olarak tanıtmak suretiyle suç isnat edilip çeşitli operatörlere ait kontör istenmektedir. Bu şekilde telefonlar geldiğinde vatandaşlarımız bunlara itibar etmesin. Bu şekilde arandığında kontör göndermesinler ve kesinlikle kredi kartı numaralarını vermesin" dedi.

Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen, dolandırıcıların farklı yöntemlere başvurmaları nedeniyle mağdurların sayısının arttığını belirten yetkililer, "Kent merkezi ve ilçelerden rastgele çağrı bırakan bazı kişiler, bir süre sonra aynı cep telefonu numarasından arayanlara kendilerini 'polis, asker veya savcı' olarak tanıtmaktadır. Asker ve polis rolüne bürünen dolandırıcılar, telefonda görüştükleri kişilere suç isnat edip dava açılacağı yalanını atmakta ve sorunun çözülmesi ya da davanın kaldırılması karşılığında kontör istemektedir. Vatandaşlarımız bu ve benzeri durumlara karşı duyarlı olmalı, bu şekilde arayan kişileri 155 Polis İmdat, Cumhuriyet Savcılığı ya da Emniyet Müdürlüğü'nün web sitesindeki ihbar hattına bildirmeli" ifadelerini kaydetti.

Dolandırıcıların kullandığı yöntemler hakkında bilgi veren yetkililer, "Dolandırıcı şahıs, kendini başkomiser olarak tanıtarak başka bir kişiyi arıyor. Arama esnasında telsiz sesi geliyor. Dolandırıcı, bir asker eşinin telefonla rahatsız edildiğini, telefon numarasının kopyalanarak örgütlü bir suçta kullanıldığını söylüyor. Bu işi çözmek için kendisinin telefonunun açık kalması gerektiğini belirterek kopyalandığını iddia ettiği diğer telefonun tespiti için yüklü miktarda kontör alarak şifrelerinin bildirilmesini istiyor. Vatandaşlar, tanımadıkları şahısların kontör taleplerini dikkate almayarak kontör göndermemelidir. Eğer kontör göndermişlerse gönderdikleri telefon numarasını ve mesajını silmeyerek yüklenen kontörün seri numarasını hızlı bir şekilde güvenlik birimlerimize bildirmelidir. Mağduriyetlerin önlenmesi bakımından bu tespitler önem arz etmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber