Ege Üniversitesi personeli Ege Koop'tan ev sahibi olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi (EÜ), toplam sayısı 7 bin 500 olan çalışanlarının konut isteklerini karşılayacak. Ege Koop'la talebe dayalı konut anlaşması yapan EÜ Rektörlüğü, öğretim üyeleri ve bütün personelden kimin nerede, hangi ölçü ve şartlarda ev istediğini belirlemek için anket çalışması başlattı.

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türkiye'de ilk defa Hazine garantörlüğünde, kur garantili ve düşük faizli olarak Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu'ndan üst üste üç defa kredi kullandıklarını, EÜ için de aynı kaynağı zorlayarak en kısa zamanda talep eden herkesi ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da göreve talip olduğundan beri üniversite personelinin en yoğun isteklerinden birinin konut olduğunu belirterek, "Ege Koop'la talebe dayalı konut yapılması konusunda anlaşmaya vardık. Bütün personelimizden, kendilerine ulaşan anketleri en kısa zamanda doldurmalarını istiyorum." dedi. Yılmaz, evi bulunduğu halde ikincisini almak isteyenlerin de bu projeye katılabileceğini hatırlattı.

Rektör Yılmaz, "Bu konuda samimi isteğimize rağmen arsa ve inşaat konusundaki sıkıntılar, meseleyi bir anda çözmeyi zorlaştırıyor. İzmir'de konut sektöründe adını duyurmuş ve güvenilir bir kurum olan Ege Koop'un Genel Başkanı Sayın Hüseyin Aslan'la ön görüşme yaptık. Şimdi de gerçekçi ve uygulanabilir bir proje geliştirebilmemiz için öğretim elemanlarımız ve diğer personelimizin beklentilerini, tercihlerini, önceliklerini tespit etmek amacıyla bir ankete başlıyoruz. Ortaya çıkacak verilere göre hemen bir proje geliştirilip uygulamaya koyulacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber