Eğitim Bir Sen'in Öğretmenler günü anketi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şubesi, İstanbul'da çalışan 1170 öğretmenle yaptığı "ÖĞRETMENLER GÜNÜ ANKETİ" sonuçlanmış olup, eğitim çalışanlarının öğretmenler günü ile ilgili düşünceleri 6 başlıkta şekillenmiştir.

1. Öğretmenlerimiz toplumun her kesiminden eğitim çalışanlarına iade-i itibar talep etmektedirler. (Soru 12 -18)

2. Etik Yasası doğrultusunda değerlendirilen ve idare tarafından hediye alınmaması yönünde uyarılan öğretmenlerimizin hiç de böyle bir beklentisinin olmadığı dolayısıyla da onur kırıcı bu uyarının da yapılmaması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. (Soru 3-4-5-16)

3. Öğretmenler sadece öğretmenler gününde değil, her zaman hatırlanmak ve öğretmenler özelinde ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın, yarınlarımızın ve eğitim sistemimizin konuşulmasını istiyorlar. (Soru 10)

4. Öğretmenlerimizin toplum nezdinde değer kaybetmesinde ekonomik, sosyal ve siyasal nedenlerin bütününün etkili olduğu inancı hakim.( Soru 13)

5. Şuana kadarki öğretmenler gününde vaat edilenlerin ve yazılanların gerçekleşmediği bundan dolayı da öğretmenlerimizin bugündeki hamasi nutuklara inanmadıkları ortaya çıkmıştır. (Soru 14-17)

6. Öğretmenler bugünün öğretmeni merkeze alan bir gün olmaktan çıkarılıp çıkar amaçlı kullanıldığını düşünmektedirler. (Soru 6-7-8)

İŞTE ANKET SONUÇLARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber