Hesap uzmanlığına başvuracak bölüm mezunları değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2008 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hesap uzman yardımcılığına kimlerin başvurabileceği aliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Bu yönetmeliğin 27. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi şu şekildedir:

"c) Eğitim süresi en az dört yıl olan Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile aynı konularda eğitim veren ve bunlara eşitliği yetkili makamlarca kabul olunan benzeri yabancı fakülte veya yüksek okulların birinden mezun olmak,"

Ancak söz konusu bu belirleme 22 Kasım 2008 tarihli Resmi Gazetede değişmiştir. Yeni belirleme şu şekildedir:

?c) Eğitim süresi en az dört yıl olan Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile aynı konularda eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul olunan benzeri yurtiçi ve yurtdışı fakülte veya yüksek okulların birinden mezun olmak,?

FARK NEDİR?

Önceki ifade yer alan "eşitliği" ifadesi "denkliği" olarak değiştirilmiş ve madde metnine "yurtiçi ve" ifadesi eklenmiştir. Bu yapılan, mezun olduğu bölüm yukarıda yer almamasına rağmen YÖK tarafından bunlara denk kabul edilebilecek bölüm mezunları da hesap uzman yardımcılığına başvurabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber