Eğitim-Bir-Sen'den alternatif öğretmenler günü kutlaması

Haber Giriş : 25 Kasım 2004 05:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen Ankara'da öğretmenler gününü şiir şöleni ve müzik ziyafeti düzenleyerek farklı bir şekilde kutladı.

Eğitim Bir-Sen Ankara'da öğretmenler gününü şiir şöleni ve müzik ziyafeti düzenleyerek farklı bir şekilde kutladı. Alternatif kutlamanın yapıldığı gecede Mehmet Ragıp Karcı bağlama çalıp, türkü söylerken şair Ali Sali, İrfan Coşkun, Arif Bük, Cemal Çalışkan, Bilal Coşkun ve Şaban Abak da şiir okudular.
Şairler, şiirlerini Neyzen Murat Aytekin'in neyi eşliğinde okudu.

Gecede konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Şairin her türlüsünü severim ancak yazdıklarını yaşayan şairleri daha çok severim. Mehmet Akif'ler, Necip Fazıl'lar yazdıklarını yaşadılar" diye konuştu.

Gündoğdu geceye katılan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, böyle bir gecede eski başkanları şair Akif İnan'ı da hayırla yad ettiklerini söyledi. Gündoğdu bu tür günleri daha renkli şekilde kutlamaya devam edeceklerini belirtti. Öte yandan Eğitim-Bir-Sen İstanbul şubesi, Felluce'deki vahşeti kınamak için buseneki öğretmenler günü kutlamasına katılmama kararı aldı. Eğitimciler Birliği Sendikası'na bağlı bir grup öğretmen, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenledikleri basın toplantısıyla, Irak'ta barbar sürülerinin kadınları hunharca katlettiği, çocukları kurşuna dizdiği bir dönemde, '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamanın, acılara kayıtsız kalmak anlamına geleceğini vurguladılar.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber