Milli eğitim müdüründen 'utandıran ceza' açıklaması

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Kasım 2008 10:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir Milli Eğitim Müdürü Seyfeddin Yılmaz, düzenlediği tanışma ve değerlendirme toplantısında İzmir ve çevresinde eğitim alanında gerçekleştirilen projelere ilişkin açıklama yaptı. Eğitim ve öğretim alanında yaşanan aksaklıklara da değinen Yılmaz, "Bazen öğretmenler arasında yanlış davranışlarda bulunanlar oluyor. Biz de haklarında gerekli işlemleri yapıyoruz" dedi.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Seyfeddin Yılmaz, göreve getirilişinin 40. gününde düzenlediği tanışma ve değerlendirme toplantısında Aliağa ilçesindeki bir ilköğretim okulunda görevli öğretmenin cezalandırdığı öğrencinin kekeme olmasına ilişkin açıklamada bulundu. Öğretmenlerin öğrencilere her zaman aldıkları pedagojik eğitim kapsamında yaklaşmaları gerektiğini ve tüm öğretmenlerin de bu eğitimden geçirildiğini belirten Yılmaz, bazen öğretmenler arasında yanlış davranışta bulunanlar olduğunu ve bunlarla ilgili gerekli işlemleri yaptıklarını ifade etti. Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişler bulunduğunu belirten Yılmaz, "Konu incelenir, rapora bağlanır. Yanlış iş yapan varsa yasanın öngördüğü yaptırım uygulanır" dedi. Konuyla ilgili gerekli bilgiyi temin ettiklerini belirten Yılmaz, Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu'nda okumakta olan Karal Efe isimli öğrencinin uyum sorunu yaşadığı gerekçesiyle bir kaç okul değiştirdiğini, söz konusu okulda da bir arkadaşının üzerine su döktüğü için öğretmeni tarafından tahtanın önünde ayakta bekletilerek cezalandırıldığını kaydetti. Öğrencinin ayakta durduğu süre içinde altına kaçırdığını belirten Yılmaz, "Bu durum öğretmenin cezasından dolayı mı kaynaklandı yoksa çocukta daha önceden böyle bir sorun var mıydı henüz bilmiyoruz. Ancak araştırmalar sonucunda bunlar belli olacak. Yapılan yanlışlar hakkında da mutlaka işlem yapılacak" dedi. Öğretmenler arasında da rahatsızlığı bulunanlar olabileceğini belirten Yılmaz, "Öğretmenler günü arifesinde bu konuya girmeyelim ancak sağlığı bozuk öğretmenler ve tüm vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Rahatsız olanlar varsa bir şekilde tedavi olacaklardır. Sağlıklı bir nesil için sağlıklı eğitimcilere ihtiyaç vardır" diye konuştu.

İHA


Erdal ÇARBOĞA

Ayakta beklettiği öğrencinin altını ıslatmasına göz yuman öğretmen görevden alındı..

İzmir'in Aliağa ilçesinde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde meydana gelen olayda, Namık Kemal İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki E.Y. bir kız arkadaşının üzerine su döktü. Bunun üzerine, 10 gün önce ücretli olarak göreve başlayan İngilizce öğretmeni Mesut Bağönü, çocuğa derste tek ayak üstünde durma cezası verdi. İddiaya göre tuvaleti gelen çocuk öğretmeninden izin istedi. Ancak öğretmen izin vermeyince arkadaşlarının önünde altını ıslattı. Gemi müfettişi baba Sadık Y. durumu Kaymakam Osman Bulgurlu'ya bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenin sözleşmesini feshederek işine son verdi. Sadık Y. oğlunun 6 yaşındayken birinci sınıfa başladığında da o dönemdeki öğretmeni tarafından yanlış okuduğu için arkadaşlarına yuhalatıldığını ve travma geçirerek üç gün konuşmadığını söyledi. Öğretmen Mesut Bağönü "Öğrencime tuvalete gitmesini söyledim ama o sırada altına kaçırmış. Tecrübesizliğimin kurbanıyım. Yaptığım yanlıştı, özür dilerim" dedi.

Tedavi edilmezse sorun olur

Psikolog Cem Aslıtürk, tedavi edilmemesi halinde E.Y.'nin hayatı boyunca sorunlar yaşayabileceğini söyledi. Aslıtürk, "Çocuk güçlü utanç duygusuyla baş edemez. Bu travmalar onarılmazsa, davranışlarını etkilemeyi sürdürür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber