İl MEM Müdürü: Din dersine, din görevlilerinin girmesinde ne sakınca var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2008 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Yılmaz, bazı yazılı ve görüntülü basın orfanlarında yer alan, "imam öğretmen dönemi" haberlerine açıklık getirdi. Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde gazetecilerle kahvaltılı bir basın toplantısında buluşan Yılmaz, İzmir'de 500 civarında Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni açığı bulunduğunu söyledi. Yılmaz, bunu Kamu Personel Sınavı'na (KPS) girmiş ve devlet memuru ünvanını almış ilahiyat fakültesi mezunu, ayrıca öğretmenlik için formasyona sahip kişileri ücretli öğretmen statüsünde işe alarak kapattıklarını belirtti.

İlahiyat mezunlarının iki kısma ayrıldığını, bir bölümünün cami imam hatipliği, diğer bölümünün Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenliği yaptığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü, sözkonusu haberlerin kasıtlı olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Ücretli öğretmenlerin alımını düzenleyen Bakanlar Kurulu kararında, "Yükseköğretim mezunu olan ve devlet memuru sıfatı taşıyan, kendi alanında bilgi ve becerisi bulunanlar haftada sekiz saat ek ders verebilir." denildiğini ifade eden Seyfettin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Camilerde görev yapanlar ilahiyat Mezunu. Bu okullardan mezun olanlardan birisi Diyanet'i, diğeri Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçmiş. Bunlar birbirinden farklı değil. Dolayısıyla camideki imamların yadırganacak, hoşgörülmeyecek hiçbir yanı yok. İkiside bu işin uzmanı, bu konuda yeterli ders görmüşler. Ayrıca ikisi de bu ülkenin insanı, yabancı bir ülkeden gelmediler."

Bu kişilerin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına bağlı fakültelerde eğitim gördüğünün altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, diploma aldıklarını, KPS'ye girdiklerini ve devlet memuru olduklarını kaydetti. Yılmaz, "Bu konunun ön plana çekilmesi ve çok büyük bir yanlışlık varmış gibi sunulması hoş değil. Mevzuat veya pedagoji açısından hiçbir sakıncası yok." şeklinde konuştu. Toplantıda basından sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çetin, Öğretmenevleri Müdürü Melih Ağzıbüyük ve diğer yöneticiler de hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber