Bahçeli Öğretmenler Günü'nü kutladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegane yolunun, eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçtiğini bildirdi.

Bahçeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, öğretmenlerin sahip oldukları bilgi, kültür ve deneyimi anlatarak, göstererek, benimseterek kuşaklara aktardıklarını ve sosyolojik sürekliliğin sağlanmasına büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Hiçbir maddi kıymetle ölçülmeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenliğin, sevgi ve fedakarlığın yol göstericiliğinde, millete hizmet etmenin güzide yollarından biri olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

?Ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegane yolu, eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçmektedir. Türk Milleti'ne mensubiyet şuurunun anlamlandırılmasında, yayılmasında yeri doldurulamaz bir fonksiyona sahip olan öğretmenlerin, şevk ve heyecan içinde bu vazifelerini yerine getirmeleri için gerekli şartların hazırlanması da devletin temel görevleri arasında yer almalıdır.

Öğretmenlerimizin en belirgin sorunlarının, geçinme zorlukları, eğitimde araç-gereç eksikliği, okul ve derslik yetersizlikleri olduğu bilinen bir gerçektir. Gelecek nesillerin mesuliyetini içinde barındıran öğretmenlik mesleğinin, başta ekonomik olmak üzere, her anlamda hak ettiği itibarlı konuma gelmesi, sorumluluk sahibi herkesin dikkat etmesi gereken bir husus olmalıdır. Milletimizin değerler sisteminde çok yüksek bir yeri bulunan öğretmenlik mesleğinin, fiilen yaşanılan hayatta da aynı konuma getirilmesi, kıymet ve itibarın parayla değil, bilgi ve eğitimle ölçülür hale gelmesine de neden olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber