Elektrik borcunu ödemeyen kiracı tahliye edilebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Türk Borçlar Kanunu Tasarısı, kiracı-ev sahibi ilişkisi konusunda da önemli yenilikler içeriyor. Kiracının korunması ilkesi doğrultusunda hazırlanan tasarıda, konut ve işyerini kiraya verenlerin menfaatlerinin de gözetildiği düzenlemelere yer verilmesi dikkat çekti.

Yeni tasarıda, ev sahibinin, kendisinin, eşinin, altsoyunun, üstsoyunun ve kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişilerin gereksinimi sebebiyle, kira sözleşmesini dava yoluyla sona erdirebilmesine olanak sağlanıyor.

Böylece, kiraya verenler, üstsoyunun (örneğin, babasının veya büyük babasının) ve altsoyunun (torunlar) konut veya işyeri gereksinimini ileri sürerek tahliye davası açabilecekler.

Su borcundan tahliye

Tasarıda, yeniden kiralama yasağına aykırı hareket eden kiraya verenler için öngörülen 6 aydan 1 yıla kadar hapis ve 3 yıllık kira bedeli tutarınca ağır para cezası kaldırılacak.

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra, başlangıçta belirlenen kira bedeli, özellikle kanun gereği sözleşmenin süresinin uzatıldığı durumlarda, ekonomik koşullara bağlı olarak değiştirilebilecek.

Ev sahipleri, konut ve işyerlerinde, sadece kira bedelini değil, elektrik ve su gibi yan giderleri de ödemeyen kiracılara karşı, temerrüt sebebiyle tahliye davası açabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber