Bıçak parasından dolayı SSK doktoruna rüşvet cezası

Haber Giriş : 25 Kasım 2004 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş SSK Hastanesi'nde, fıtık ameliyatı için hasta yakınından "bıçak parası" adı altında 150 milyon lira isteyen doktor, "yapılması gereken işi yapmak için rüşvet almak" suçundan 4 ay 13 gün hapis, memuriyetten men ve 69 milyon 444 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Dr. Fehmi Uçankale ile müşteki Abdullah Cerit hazır bulundu.

Savcı, 6 yıllık Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fehmi Uçankale için, TCK 'nın 212/1 maddesine göre 4 yıl, 219. maddeye göre de memuriyetten men cezası verilmesini talep etti. Duruşmada, Dr. Fehmi Uçankale, rüşvet olarak değerlendirilen 150 milyon lirayı bıçak parası olarak almadığını, hastanın daha önceki muayeneleri için kendisine olan borcunu getirdiklerini ve tam fatura kesilmesi için muhasebeye giderken yakalandığını ifade ederek, "Hastayı ikinci kez ameliyat edecektim. Birinci ameliyatta beni başarısızlıkla suçladıkları için bana komplo yapmışlardır. Suçsusuzum" dedi.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi, müşteki Yeter Cerit'in ameliyatı için görev gereği yapılması gereken işi yapmak için rüşvet almak suçunu işlediği gerekçesiyle Dr. Uçankale'nin 4 ay 13 gün hapis ve 69 milyon 444 milyon para ile memuriyetten men cezasına çarptırılmasını kararlaştırıldı.

Dr. Uçankale cezaevinde yattığı süre dikkate alınarak tahliye edildi. 21 Ekim 2004 günü Kahramanmaraş Valiliği'ne dilekçe ile şikayette bulunan Abdullah Cerit, SSK'da fıtık ameliyatı olacak olan eşi Yeter Cerit için Dr. Fehmi Uçankale'nin 200 milyon bıçak parası istediğini, parayı almadan bu cerrahi operasyonu yapmayacağını söylediğini belirterek doktordan şikayetçi oldu. Valilik tarafından gönderilen dilekçeyi savcılığın işleme koymasından sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu görevlileri, doktoru suçüstü yaparak yakalamıştı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber