Erdoğan: Genel Başkanlığı bırakırım sözüyle bir yerlere mesaj verdim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Partim seçimlerde ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım" sözüyle bir yerlere mesaj verdiğini belirterek, "Ben 22 Temmuz seçimlerinde biliyorsunuz yine bir şey söylemiştim. Şimdi bunu söylüyorum, bunun arkasındayım. Temennim Türkiye'de bir şeyler olsun istiyorum, siyasette bir şeyler olsun istiyorum." dedi.

Erdoğan, Hindistan dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hindistan'da, "AK Parti seçimde ikinci olması durumunda siyaseti bırakırım." yönündeki sözünün hatırlatılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Siyaseti bırakırım demedim. Eğer partim ikinci parti durumuna düşerse genel başkanlığını bırakırım dedim. Bununla bir yerlere işaret verdim, sinyal verdim; ama farklı değerlendirmeler yaparlar, o ayrı bir şey. Ben 'genel başkanlığı bırakırım' dedim. Siyaseti yapmak genel başkan olmakla kaim değil. Eğer başarısız olursanız çekilin bir başka arkadaş gelsin, götürsün. Gelip de oraya mıhlanıp kalmakla bir anlam yok. Kaldı ki biz zaten tüzüğümüzde bunları kayıt altına almışız. Bir de öyle yapımız var. Dolayısıyla bundan farklı yerlere çekip anlam çıkarılmasın. Ben, 22 Temmuz seçimlerinde biliyorsunuz yine bir şey söylemiştim. Şimdi bunu söylüyorum, bunun arkasındayım. Temennim Türkiye'de bir şeyler olsun istiyorum, siyasette bir şeyler olsun istiyorum."

CHP Genel Merkezi'ne cami yapılması yönündeki tartışmaların nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya ise Erdoğan, "Ben CHP Genel Merkezi'ndeki projenin yapımcılarından değilim. Oradaki eksikleri, orada yapılması gerekenleri, oranın yöneticilerinin en şekli ile bilmesi lazım. Proje noktasında orayı ziyaret ettiğimizde bazı şeyleri öğrenme fırsatımız oldu. Gezdiğimiz yerler itibariyle başarılı ve güzel projeydi. Demek ki zaman geçtikçe bazı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. O kendi kararlarıdır. Biz böyle bir karar veremeyiz. Biz kendi genel merkezimize proje ne gerekiyorsa bunları yaptık, yolumuza da devam ediyoruz." diye konuştu.

IMF'den alınacak kredinin miktarının beli olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Erdoğan, "Arkadaşlar ekonomiyle ilgili Bakan arkadaşlarımla oturacağız, değerlendirmeleri yapacağız. Olmadığımız süre içinde arkadaşlarımızın IMF yetkileri ile görüşmeleri oldu. Netice nedir, hangi durumdadır? Bunu arkadaşlarımızla görüştükten sonra gerekli açıklamaları yapacağız. Şu anda henüz kendilerinden bu noktada bilgi almış değilim." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber