Çeteden tartışılacak sözler: Hakimle yemek yedik, karar bozuldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara'da polisin yaptığı baskınla çökertilen suç örgütü için hazırlanan savcılık fezlekesinde hakimlere ağır suçlamalar yer aldı.

Şebekenin para karşılığı bazı dava dosyalarını takip ettiği iddia edilen fezlekede, suç örgütü liderlerinden A.İ.Ö.'nün, yerel mahkemeden çıkan bir kararın Yargıtay'da bozulması için devreye girdiği belirtiliyor. Mahkeme kararıyla polisin teknik takibe aldığı suç örgütü elebaşısı, telefon görüşmelerinde N. isimli şahsa, dosyaya bakan hakim ile yemek yediklerini ve kararın bozulacağını söylüyor. Soruşturma dosyası için 10 bin YTL karşılığında anlaştıklarını ve N.'nin 2 bin YTL peşinat verdiğini anlatıyor. A.İ.Ö., bu konuşmalardan 20 gün sonra dosyaya bozma kararı geldiğini kaydediyor. Ankara polisinin geçtiğimiz ağustos ayında düzenlediği 'Lodos' operasyonunda gözaltına aldığı şebeke üyelerine yönelik hazırlanan fezlekede zanlılar hakkında ağır iddialar dikkat çekti. Fezlekede, polisin delil elde etmek için yaptığı telefon dinlemelerine de yer verildi. Telefon kayıtlarına göre, şüpheli A.İ.Ö. ile N. isimli şahıs arasında B.I. isimli şahısla ilgili yerel mahkeme kararının Yargıtay'da bozulmasına ilişkin konuşmalar geçiyor. A.İ.Ö., dosyanın Yargıtay'a ne zaman geldiğini soruyor. N., 13 Kasım 2005 cevabını veriyor. A.İ.Ö., dosyaya bir tetkik hâkiminin baktığını ve konuyu ona ulaştıracağını söylüyor. N. "Kararı bozdur yeter abi." diyor.

Bir başka görüşmede, A.İ.Ö., "Şimdi tam güzel oldu isabetli oldu, yani tetkik hâkimi kararını veriyor. Dosya onda, gittik görüştük, tam öğlen vakti, yemek de yedik, gereğini söyledim. Bunlar karşılıksız iş yapmıyor, hatır için olunca, böyle küçük dosyalara da bakıyorlar." diyor. N., konuşmaları onaylıyor. A.İ.Ö., ardından dosyanın takibinin bir avukat tarafından dışardan yapılmış gibi gösterileceğini söyleyerek, "Sanki hiç torpil olmamış gibi, bugün yarın senin lehine çıkartacak." diyor. Ardında, işi yapanları 'alaka için bağlamaları' gerektiğini söylüyor. "İmkanın var ise bu insanlara, küçük bir ödeme yapabilirsen,..." ifadelerini kullanıyor. Konuşmanın ilerleyen kısmında A.İ.Ö., bir hesap numarası vereceğini aktarırken şöyle devam ediyor: "Giderim derim. İşin ciddiyetini de kavrarlar. Buyurun derim, harçlığınız. Dosya, avukatlar da her şey onlarda. Eğer olmayacak bir şey olsaydı trilyon da önüne koysan bakmaz. Baktılar dosyaya, lehine döndürebiliriz." A.İ.Ö., ayrıca N.'ye başka büyük dosya da varsa kendisine getirmelerini söylüyor. Fezlekede, yapılan incelemelerde söz konusu dosyanın 28 Şubat 2006 tarihinde Yargıtay'a geldiği 2007/2956 sayı ile 2 Nisan 2007 tarihinde bozma kararı verildiğinin tespit edildiği de belirtiliyor.

Alper Sancar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber