Başkent Doğalgaz A.Ş: Abonelere ödeme yapılmamakta

Haber Giriş : 26 Kasım 2008 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başkent Doğalgaz A.Ş'den yapılan açıklamada, abonelere "Düzeltme katsayısı" ve "Servis hattı bağlantı bedeli" adı altında bir ödeme yapılmadığı bildirildi.

Başkent Doğalgaz A.Ş'nin yazılı açıklamasında, "Şirket tarafından abonelere para iadesi yapılmaya başlandığı" haberlerinin yer aldığı kaydedilerek, "Şirketimizden abonelere 'düzeltme katsayısı' ve 'Servis hattı bağlantı bedeli' adı altında bir ödeme yapılmamaktadır" denildi.

Kamuoyunda bütün abonelerin "Servis hattı bağlantı bedeli" iadesinden yararlanacakları yönünde bir yanlış anlamanın söz konusu olduğu ifade edilerek, bu iadenin, EGO Genel Müdürlüğü döneminde, 2004'den önce abone olanlardan yanlışlıkla 2 kez "servis bağlantı bedeli" alınanları kapsadığı bildirildi.

300 dolardan fazla ödeme yapanların iade alabilecekleri belirtilerek, bunların 2009 yılı başında ödenmeye başlanacağı, bu konuda detaylı açıklama yapılacağı, abonelerin bundan önce herhangi bir başvuru yapmalarına gerek olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, düzeltme katsayısı iadesinin ise yine EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2005'in 2. yarısında gaz alan abonelerden yanlışlıkla fazla bedel tahsil edilmesinden kaynaklandığı belirtilerek, bu iadelerin de gelecek yıl Haziran ayından itibaren başlayacağı duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber