Silahlı çatışmada bir polis daha şehit oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskenderun'da çatışma: 2 polis şehit

İskenderun - Hatay'ın İskenderun ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu.

TEM Otoyolu'nun Denizciler gişesinde çıkan çatışmada polis memuru İbrahim Darıcı hayatını kaybetti.

Sürücüsüyle birlikte gasbettikleri otomobille kaçan ve 3 kişi oldukları belirtilen teröristlerle Kozu Yaylası yakınlarında yeniden sıcak temas sağlandı. Çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Halil Aksak şehit olurken bir polis de yaralandı.

Çatışmanın sona ermesinin ardından yapılan arama taramada, teröristlerin kaçtığı otomobil ile rehin aldıkları iddia edilen kişi bulundu. Kimliği gizli tutulan bu kişi gözaltına alındı.

Bu arada, teröristlerin açtığı ateşin Denizciler beldesinde bir eve isabet etmesi sonucu biri çocuk 3 kişinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.


Silahlı çatışmada bir polis daha şehit oldu

İskenderun/Antakya - Hatay'ın İskenderun ilçesinde terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada yaralanan 2 polis memurundan biri şehit oldu.

TEM Otoyolu'nun Adana-İskenderun bölümünün Denizciler beldesi gişelerinde trafik kontrolü yapan polis ekiplerine, uzun namlulu silahlarla ateş ettikten sonra kaçan teröristlerin 3 kişi oldukları bildirildi. Takibe alınan teröristlerle Bitişik köyü Kozu Yaylası'nda sağlanan sıcak temasta çatışmanın halen devam ettiği belirtildi.

Çatışma sırasında yaralanan ve Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Halil Aksak, kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesinde şehit oldu. Yaralanan polis memuru İhsan Başer'in ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Bu arada, teröristlerin açtığı ateşin Denizciler beldesinde bir eve isabet etmesi sonucu Mehmet Zakir (58), Fatma Kaya (50) ve 1 yaşındaki Eray Kaya'nın hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Denizciler beldesindeki çatışmada, Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İbrahim Darıcı olay yerinde şehit olmuştu.


Şehit polislerin memleketleri belirlendi

HATAY(CİHAN)- Hatay'da TEM otoyolunun Adana-İskenderun bölümündeki Denizciler turnikelerinde çıkan çatışmada şehit olan polislerden İbrahim Darıcı'nın Gaziantep, Halil Aksak'ın ise Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinden olduğu öğrenildi.

Öte yandan, yaralanan polis memuru İhsan Başer'in tedavisi ise devam ediyor.

Teröristlerin açtığı ateşin Denizciler beldesinde bir eve isabet etmesi sonucu Mehmet Zakir (58), Fatma Kaya (50) ve Eray Kaya (1) hafif yaralanmıştı.

Silahlı teröristler, turnikelerden çıkarak sürücüsüyle birlikte gasp ettikleri bir araçla İskenderun'a bağlı Bitişik köyü istikametine kaçtı. Terörist gruba yönelik olarak köyün ormanlık kesiminde polis ve jandarma takibi sürüyor. Bölgeye çok sayıda Özel Harekat polisleri ile jandarma birlikleri sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber