Final Operasyonu'nda 120 kamu görevlisi ifade verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya polisinin Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlediği 'Final' operasyonunun 4. dalgası kapsamında 120 kamu görevlisinin ifadesine başvuruldu.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 2 yıl süren teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından düzenlediği Final adlı operasyonun 4. dalgası bugün geldi. Daha önce gruba yönelik üç operasyon yapan polis, bu kez kamu görevlilerini içine alan bir çalışma başlattı. Sabah saatlerinde çalıştığı işyerinden 'davet' usulüyle alınan yaklaşık 120 kamu görevlisi, Kaçakçılık Şubesi'nde ifade verdi. Şüpheliler, daha sonra 'kaçma ihtimalleri olmaması' nedeniyle serbest bırakıldı. 120 şüphelinin büyük çoğunluğunun Okyanus Şirketler Grubu'nun aldığı ihalelerin komisyonlarında görevli memurlar olduğu öğrenildi. Operasyonun sürdüğü bildirildi.

Okyanus Grubu'na yönelik ilk operasyon bu yılın nisan ayında yapılmıştı. Polis, operasyon kapsamında Meram Tıp Fakültesi'nde de arama yaparak, bilgisayarları incelemek üzere almıştı. Gruba yönelik 'Final' adı verilen ikinci operasyon ise eylül ayında yapıldı. 47 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, eski SGK Başmüfettişi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şube Başkanı Arif Aytürk ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Mete'nin de bulunduğu 21 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, suç örgütünü yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak' gibi suçlardan tutuklanan ADD Başkanı Arif Aytürk'ün para karşılığında rakip firmalarla ilgili bilgileri Okyanus Grubu'na sızdırdığı ortaya çıkmıştı.

Gruba yönelik 3. operasyon ise 17 Kasım günü başlamıştı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber