Sağlık çalışanlarının 'işten çıkarma' protestosu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2008 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık çalışanları sağlık iş kolundaki işten çıkarmaları protesto için Sağlık Bakanlığı'nda yürüdü.

Kolej Kavşağı'nda toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Tabipler Birliği yanlısı gruplar "Kızılay bizimdir, bizim kalacak", "Sağlık haktır satılamaz", "Yaşasın sendikal mücadelemiz" gibi sloganlar atarak Kızılay Genel Merkezi'ne yürüyüşe geçti. Grubun Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatması üzerine polisle göstericiler arasında tartışmalar yaşandı. Yaşanan tartışmalar sonrası grubun yürümesine izin verildi.

Kızılay Genel Merkezi önünde bir konuşma yapan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, anayasal bir kurumun anayasal haklarını kullandıkları için çalışanlarını işten çıkardığını, sürgün ettiğini iddia etti. Kızılay'ın, çalışanlarının anayasal haklarını kullandığı için işten çıkardığını iddia eden Çelebi, Kızılay'a alternatif olarak kurulan yolsuzluğa bulaşmış derneklerin önünün açılmak istendiğini öne sürdü. İşten çıkarılan çalışanların nitelikli kişiler olduğunu söyleyen Çelebi, sendikal hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmaya çalışıldığını savundu.

Yapılan konuşmanın ardından grup Sağlık Bakanlığı'na yürüyüşe geçti. Sağlık Bakanlığı önünde grup adına bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, halkın sağlık hakkı, ücret ve iş güvencesi, güvenceli gelecek ve kamu hastanelerinin piyasaya terkine dur demek, örgütlenme ve sendika özgürlüğü için emeğin ve halkın taleplerini savunmak için gelindiği vurgulandı. Yapılan açıklamanın ardından grup içinden bir heyet, Meclis'te görüşmeler yapmak üzere ayrıldı. Eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber