Başbakan: Bu millet kömüre oy satmaz

Haber Giriş : 29 Kasım 2008 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin geleneksel hale gelen Kızılcahamam kampında konuşan Başbakan Erdoğan, "Bizler emanetçiyiz. Emanetin gerçek sahibi millettir" dedi.29 Kasım 2008 12:15

AK Parti'nin 13'ncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Kızılcahamam'daki Asya Termal Tesisleri'nde başladı. Başbakan Erdoğan, bizler AK Parti bir araya gelerek konuşmaktan diyalogtan kaçmıyoruz." dedi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

-780 milyon metrekare vatan toprağının yükü bizim omuzlarımızdadır. Bu yük ne kaar zahmetli olursa olsun, buhgüne kadar onurla şerefle taşıdık bunadan sonra da aynı hassasiyetle taşıyacağız. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız.

- Bu millet bize bir emanet verdi. Bu emanetin asıl sahibi millettir. Bizim, şahsi çıkar, kibrimiz, koltuk takıntımız, makam mevki takıntımız yok. Bizler Türk milleti adına görev yapıyor, 70 milyonu temsil ediyoruz...

- Bu hareket, bu misyon tek bir kişinin inhisarında değildir. Bizler emanetçiyiz. Emanetin gerçek sahibi, milletimizden başkası değildir. Her zaman söylediğimiz gibi; "söz de, karar da milletimizindir."

- AK Parti'nin gücü, halkla kurduğu bağdan, teşkilatları ile kurduğu bağdan, tüm milletvekilleri ile kurduğu bağdan gelir...

NE SÖZ VERDİYSEK TUTTUK

- Yola çıkarken milletimize bir söz verdik. AK Parti olarak hiçbir zaman kutuplaşmaların içinde yer almayacağız, kardeşlik, vatandaşlık hukukumuzu koruyacağız, etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçilik yapmayacağız.Ne söylediysek bu güne kadar arkasında durduk, bundan sonra da duracağız. Bu ülkenin bayrağını, hilalini, yıldızını bağrına basan herkes bu hareketin içindedir. Irk, din, dil, mezhep ayrımı yapmayan herkes bu kadronun tabii üyesidir.

- Milletimizi yararını gözeten, şiar eden herkez bu hareketin içindedir. Statükoculuk bizim aramzıda yer alamaz. Yolsuzluk bizim anlaşımızda yer alamaz. Hiç kimse AK Parti'ye faklı elbilseler biçmesin.

- AK Part'nin yolu milletin yoludur... AK Parti Türk siyasetinde ezber bozan partidir. Türkiye'yi dert edinen, millete hizmeti herşeyin üstünde tutan bir kadronun üyeleriyiz. Kimse zihnindeki o dar kalıplarla AKP'ye kendine göre sınırlar çizmeye yeltenmesin.

BU MİLLET KÖMÜRE OY SATMAZ

- Paradan 6 sıfır atılamaz dediler atıldı, Hastaneler birleştirilemz dediler birleşti, 100 binlerce bilgisayar dağıtılamaz dediler dağıtıldı, her eczaneden ilaç alınmaz dediler, alındı mı? Alındı! Kimse AK Parti'yi olduğundan farklı göstermeye çalışmasın.

- Neymiş herkese bir cumhuriyet altını veriyormuşuz, kömür dağıtıyormuşuz. Milletin tercihini karalamaya kadar götürüyorlar işi. Göbeğini kaşıyanlar oy veriyor AKP'ye diyorlar. Ama millet bunları yutmuyor. Bu millet bir çuval kömüre ve una oyunu satmayacak kadar onurludur. Şöyle İstanbul'dan bir çıkabilseler onlardan anlayacaklar. Acaba Hakkari'ye ulaşabilmişler mi?

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! DİYE HABERLER GEÇİYORLAR

Ankara'ya mahkum olmuş bir iktidar olmayacağız. Boş vaadlerin peşine düşmedik. Ne diyorlardı bütün illerde üniversite olmaz diyorlardı. Yapsınlarda görelim diyorlardı. Şuan da 81 vilayetin 81'inde üniversite var. 54 yeni üniversite açtık. Şimdi diyorum ki sıra sizde. Bunları gerçekleştiren bir iktidara destek olabilecek misin? Olmaz! Bunlar demez. Bunlar siyaha beyaz, beyaza siyah derler. Çünkü bunlarda renk körlüğü var. Okullarda kitap bedava olcak dedik. Yok dediler. Hamdpolsun 1.3 katrilyon tutarında 740 milyon kitap dağıttık yavrularımıza. Bu sefer çıkıp sene başlarında ihmal edilmiş, unutulmuş okul peşine düştüler. Flaş! Flaş! Flaş!, "Bedava dediler ama kitap verilmemiş okul bulduk" diye haberler geçtiler. İşleri bu...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber