Öğretmene yurt dışı eğitim fırsatı

Haber Giriş : 26 Kasım 2004 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenleri Avrupa Konseyi Eğitim Personeli Hizmet İçi Eğitim Programı'yla Avrupa toplumlarında eğitim uygulamaları hakkında bilgi sahibi yapmayı planlıyor. MEB, Avrupa Konseyi Eğitim Personeli Hizmet İçi Eğitim Seminerleri'nin ikinci altı aylık bölümü için aday öğretmenlerin başvurularını almaya başladı. Kural olarak seminerler ilgili ülkenin kendi eğitimcileri için düzenlenmekte, ancak Avrupa Konseyi Avrupa Kültür Sözleşmesini imzalayan ülkelerden de sınırlı sayıda katılımcı kabul edilmesi doğrultusunda MEB, belli şartlar ve kıstaslara sahip öğretmenleri bu seminerlere katılımını sağlayacak. Seminere katılacak olan öğretmenler, Avrupa toplumunun eğitim ihtiyaçlarının sınıfta nasıl karşılanacağı görecekler.

Avrupa Konseyi'nin hedefleri ve çalışmaları ile tanışacaklar, öğretmenler, uluslararası bir ortamda diğer meslektaşları ile biraraya gelecekler ve bilgi değişimi yoluyla kültürel ve mesleki tecrübelerini artıracaklar. Öğretmenlere, diğer ülkelerin eğitim programlarını ve eğitim sistemlerini tanıtarak öğrencilerine sorumlu ve başarılı vatandaşlar olacak şekilde tavır, bilgi ve beceri kazanmalarına yardım etmeleri fırsatı da sağlanmış olacak.

İskoçya, İngilizce ve Fransızca yabancı dillerinden birini bilme zorunluluğu bulunan seminerler için en az KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) 'C' düzeyinde yabancı dil bilme şartı gerekiyor. Seminerlere katılmak isteyen adayların tüm masrafları, semineri düzenleyecek ülke tarafından karşılanacak. Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne 08 Aralık 2004 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Seminerler, 2005 yılının Ocak ayında başlayacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber