TBMM Başkanı Toptan: 134 üniversite Türkiye için yetersiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'de bulunan 134 üniversitenin güçlü ve gelecek vizyonu olan bir ülke için yeterli olmadığını belirtti.

Toptan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Özel Çağ Üniversitesi bünyesinde yaptırılan 'Bilgi ve Teknoloji Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerinde üniversite eğitimine ilgi azalırken Türkiye'de üniversite eğitimine karşı gençlerin ve ailelerin ilgisinin artarak devam ettiğini söyledi. Bu ilginin sonucu yeni üniversitelerin açıldığını ifade eden Toptan, vakıf üniversitelerinin bu sürece katkısının ise büyük olduğunu kaydetti. Toptan, Türkiye'de 134 üniversite bulunduğunu, bu sayının Türkiye gibi büyük, güçlü ve gelecek vizyonu olan bir ülke için yeterli olmadığını kaydetti.

Bugüne kadar küreselleşmenin hep olumlu yönleri tartışılırken yaşanan son ekonomik kriz ile birlikte küreselleşmenin olumsuz yönlerinin de ortaya çıktığını vurgulayan Toptan şöyle devam etti: "Öyle bir çağda yaşıyoruz ki bilgilerin elde edilmesi artık çok kolaylaştı. Bunun sonucu bizim gibi kalkınma heyecanı olan ülkelerde bilgiler neredeyse emeksiz ve masrafsız elde edilmesi, ülke yararına kullanılması, kalkınma hareketine ciddi bir ivme kazandırır. Bilgi çağı dediğimiz bu çağın bize küreselleşme ile sunmuş olduğu imkanlar, nano teknoloji dediğimiz safhaya geldi. Bundan yararlanmalıyız."

Ekonomik küresel krizden kurtulmak için ülkelerin tedbir üzerine tedbir almaya çalıştığına dikkat çeken Toptan, "Tedbirler yetmiyor, dünyanın gelişmiş 20 ekonomisine sahip bu ülkeler toplantı yaparak, bu krizden küresel imkanlarla nasıl çıkarızın tartışmasını yapıyor. Türkiye de dünyaya yön veren, bu krizden çıkmanın yolunu arayan 20 ülkeden bir tanesi. Hatta 20 ülke içerisinde 16'ncı büyük ekonomik büyüklüğe sahip'' diye konuştu.

Toptan açılış sonrası gazetecilerin seçimle ilgili sorularına ise Türkiye'nin geçen dönemlerde başarılı seçimler geçirdiğini belirterek, 29 Mart'taki seçimi de başarılı bir şekilde atlatacağı karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber