Öğretmenliğe itibar artıyor...

Haber Giriş : 27 Kasım 2004 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Odabaş ve Nuri Elibol'un hazırlayıp sunduğu ?Ankara'nın Gündemi? programının önceki geceki konuğu, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik oldu. Programda, öğretmenlerin eğitim sistemi için taşıdığı önemi belirten Çelik, kendisinin de ilkokul öğretmeni sayesinde okumaya dört elle sarıldığını anlattı.

Özlük hakları iyileştirilecek
Öğretmenlerin yeni öğretim tekniklerini takip etmelerini teşvik edecek ve kariyer mesleğine dönüşmesini sağlayacak tedbirler alacaklarını ifade eden Çelik, ?Bu amaçla öğretmenlerimiz uzman öğretmen, başöğretmen gibi unvanlar alacak. Her öğretmen, en azından derslerde kullanması gerektiği kadar bilgisayar öğrenecek. Onları, uygun şartlarda bilgisayar sahibi de yapacağız. Maliye Bakanlığı ile anlaşıp okullara bilgisayar hediye etmek isteyenlerden KDV alınmamasını sağlanacağız? dedi. 70'li yıllarda yaşanan ideolojik çatışmalar yüzünden itibar kaybeden öğretmenliğin tekrar yükselişe geçtiğine işaret eden Doç. Dr. Çelik, son yıllarda yapılan sınavlarla kalitenin daha da arttığını vurguladı. Çelik şöyle devam etti: ?Öğretmenlerimize 3 milyar maaş verilmesi taraftarıyım ama imkanlarımız yeterli değil. Ekonominin düzelmesine paralel olarak öğretmenlerin özlük haklarına öncelik verilecek. 2004 ve 2005'te bütçeden en büyük pay Milli Eğitim'e ayrıldı. Bu yeterli mi? Değil. Hedef daha da büyütmek.?
Kamu İhale Yasası'ndan şikayet eden Bakan Hüseyin Çelik, ?Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası?, İl Özel İdareleri'nin imkanları, Avrupa Birliği'nden gelen fon ve kredilerle 2005'te, 30 bin yeni dersliğin eğitime kazandırılacağını müjdeledi.

Yeni üniversiteler
Çelik, ayrıca, özelleştirme dolayısıyla mağdur olan kişilerin, okulların eksik bulunan yardımcı hizmet kadrosunda değerlendirileceğini ve Kırşehir, Ordu, Uşak ve Erzincan'da yeni üniversitelerin kurulacağını da sözlerine ekledi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber