Gökyüzünde Türk bayrağı

Haber Giriş : 01 Aralık 2008 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu akşam saatlerinde gökyüzünde yaşanan ve Türkiye'nin birçok yerinden gözlenen doğa olayı büyük ilgi gördü. Ay ve Venüs gezegenleri, birbirlerine yaklaşarak Türk bayrağındaki ay-yıldızı anımsatan bir görüntü oluşturdu.

Sinop'ta akşam saatlerinde ayın hilal biçimde belirmeye çalışmasıyla birlikte, ilginç doğa olayı da vatandaşlarca fark edildi. Havanın kararmaya başlamasıyla birlikte açık ve bulutsuz gökyüzünde ortaya çıkan Ay ve Venüs gezegenini gören vatandaşlar cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle muhteşem manzarayı görüntülemeye çalıştı. Özellikle Aşıklar Caddesi sahilinde çok farklı ve gizemli bir görüntünün oluşmasına neden olan doğa olayını birçok vatandaş izledi

Ay ve yıldızın görüntüsü Sakarya'da ilgiyle izlendi

Gökyüzünde ay ve yıldızın bir araya gelerek Türk bayrağı şeklini alması Sakarya'da vatandaşlarca ilgiyle izlendi.

Türk bayrağını anımsatan ay ve yıldız şekli birçok yerden çıplak gözle izlenebildi. Vatandaşlar ilginç gökyüzü olayını cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Ay ve yıldızı bu şekilde ilk kez gördüğünü söyleyen İsmail Yayla, "Ay ve yıldızın Türk Bayrağı'nı anımsatan görüntüsü çok güzel. İlk kez böyle bir şey görüyorum. Beni çok etkiledi." dedi.

Çanakale'de ay ve yıldızı vatandaşlar ilgi ile izledi

Çanakkale'de ay ve yıldızın doğu ufkunda birbirlerine yaklaşarak Türk bayrağının simgesi hilal ve yıldız görünümünü alması vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Akşam saatlerinde bulutların kent merkezi üzerinden kalkması ile ortaya çıkan ay ve yıldız görenleri hayrete düşürdü. Beş yüz milyonda bir ihtimal olan bu görüntü karşısında evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkan vatandaşlar bu anı ölümsüzleştirmek için cep telefonlarının kameraları ile uzun uzun çekim yaptı. Bazı vatandaşlar ise ay ve yıldızın yan yana olan fotoğrafını mesaj olarak sevdiklerine göndermek için çekti.

Ay ve yıldızı gökyüzünde tesadüfen gören Şükrü Özbertun, "58 yaşımdayım bugüne kadar, böyle bir görüntüye ilk defa şahit oldum." dedi. Bu anı ölümsüzleştirmek için cep telefonu ile görüntü çeken Mehmet Sarı ise, "Ben 48 yaşımdayım, ay ve yıldızı ilk defa gökyüzünde gördüm." şeklinde konuştu.

İzmirliler ay-yıldız görüntüsünü hayranlıkla izledi

İZMİR(CİHAN)- İzmir'de havanın kararmasıyla birlikte, ay ve yıldızın bir araya gelerek oluşturduğu Türk bayrağının muhteşem manzarası vatandaşları büyüledi. İzmirliler, ellerindeki cep telefonu ve fotoğraf makinalarıyla manzarayı ölümsüzleştirdi.

Güneşin batmasıyla birlikte ortaya çıkan ay ve yıldız, Türk bayrağı şeklini aldı. İzmirliler ilk defa gördükleri manzara nedeniyle şaşkınlıklarını gizleyemedi. İzmir Konak Meydanı'nda toplanan onlarca kişi tarihi Saat Kulesi ile ay ve yıldızın oluşturduğu Türk bayrağı şeklini cep telefonu ve fotoğraf makinalarıyla çekti. Vatandaşlar böyle bir manzarayla ilk kez karşılaştıklarını belirterek, çok güzel olduğunu söyledi.

Ay ve yıldızın oluşturduğu şeklin Türk bayrağına benzemesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen İzmirliler, "Bu manzara herkese nasip olmaz. Çok mutluyuz." diyerek duygularını ifade etti. Ay ve yıldızın bir araya gelerek oluşturduğu manzara uzun süre devam etti.

İHA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber