CHP'de zihniyet devrimi... Tek parti dönemi eleştirildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Baykal, çarşaflı kadınlara parti rozeti takmasını savunurken kendi köklerini eleştirdi.

Baykal, partisinin dünkü grup konuşmasında, 1929-1946 yılları arasında Ankara Valiliği ve Belediye Başkanlığı görevlerini yürüten Nevzat Tandoğan'a atfedilen iddialara değinerek şunları söyledi:

Tek parti zihniyeti

"Cumhuriyet döneminde, Atatürk Bulvarı'ndan kılık kıyafeti müsait olmayan insanları geçirmiyorlardı. Poturlu, şalvarlı bir takım insanlar öyle Ankara'ya gelip bulvara giremiyordu. Tek parti zihniyeti oydu! "Kıyafetini düzelt, öyle geç" diyorlardı. Biz bir siyasi partiyiz. Yani bir kıyafet tüzüğü mü ilan edeceğiz? Türkiye'deki genel yasaların ötesinde insanları kılık kıyafetine göre yeniden tasnif mi edeceğiz? Kıyafeti, 'Devlete meydan okuyor' diye algılamak bir saplantının sonucudur. Türkiye'yi zaten bölmüşler, bir de biz mi böleceğiz? Kıyafetle siyaset arasındaki ilişkiyi bire bir tutmak doğru değildir. "Neden böyle yaptınız" diyorlar. Alacağım kardeşim alacağım! Bir tek kişi olsa bile, senin ona haksızlık yapmana izin vermeyeceğim.

Başbakan'a 'teğet' dersleri

Başbakan, 'Kriz teğet geçti' diyor. Acaba Sayın Başbakan'ın okulda geometri dersinde bir sorun mu vardı? Teğet bahsini okudu mu? O noktada bir eksiklik var galiba. Yoksa yaşanan gerçek ortada. Teğet konusunu hocaları ona anlatamamışlar galiba. Bu konuda, ek çalışmaya ihtiyacı var. Bir paket söylemidir, gidiyor. Başbakan Hindistan'a giderken 'Açıklanacak' dedi. Sonra 'Gelince açıklayacağım' dedi. Gitti ve geldi paket yok! Şimdi de 'Paket beklemeyin' demeye başladı. Gerçekçi bir açıklama koyamıyor, durumu idare etmeye çalışıyor.

İşte ailem

Mersin'den gelen bir partili, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "İşte benim ailem" diyerek, başörtülü kadınların bulunduğu bir fotoğraf hediye etti. Partili bir kadın ise "Kadınlara verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz ilgi için teşekkür etmek istiyorum" dedi ve Baykal'ın sırasına bir buket gül bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber