Erdoğan engellileri kabul etti, 'iş' sözü verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engelli öğrencileri kabulünde '4 yıl sonra da buradayız' mesajı verdi. ÖSS'de dereceye giren engelli öğrencilere 'iş' sözü veren Erdoğan, "İnşallah okullarınızı bitirdikten sonra sizi buralara alalım. Biz de görevdeyiz inşallah yine o dönemde de. Şimdiden söylüyorum. Görevde olacağımızdan hiç endişeniz olmasın. Bu kapılar sizlere açık. Eğer, 'biz burada görev alacağız' derseniz" dedi. Erdoğan, TOBB Üniversitesi'ni kazanan engelli öğrenciye de sahip çıkarak, "Para almaya kalkarlarsa haberim olsun" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle engelli öğrencileri kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen kabulde, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da hazır bulundu. Kabulde konuşan Erdoğan, toplumsal yaşamda onurlu bir birey olarak yer almanın herkesin temel insan hakkı olduğuna işaret ederek, şartlar sebebiyle toplumsal yaşama tam katılmayan özürlüler için fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyerek yola çıktıklarını bildirdi. Özürlülere yönelik sosyal politikalarını yardım değil hak eksenli bir anlayışla oluşturduklarının altını çizen Erdoğan, bu çerçevede özürlülerin kendi kendilerine yetmeleri, belli bir eğitim ve kültür düzeyine ulaşmaları, meslek edinip üretken hale gelmeleri için çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Toplumdaki diğer kesimler gibi özürlülerimize yönelik olarak da ayrımcı uygulamalar yapılmasına müsaade etmemek kararındayız. Fırsat eşitliği temelinde özürlülerimizin toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak için her türlü tedbiri almaya, düzenleme yapmaya devam edeceğiz. Özürlülerimiz için daha kapsamlı, kaliteli, çağdaş, bilimsel ve sürdürülebilir hizmetlerin verilebilmesi için her kurum üzerine düşeni yapıyor. Bu konuda özellikle başta bakanlarım olmak suretiyle müsteşarlarımıza varıncaya kadar

bunun hassasiyeti içerisindeler. Bundan sonra da bu gayreti göstermeye devam edecekler. Türkiye'deki bütün ailelerimizi özürlüleriyle birlikte hayatın her alanında aktif olarak hayatını sürdüren bir konuma getirmeden hiçbirimize durmak, dinlenmek yok. Özürlülere yönelik çalışmaların klasik iş anlayışı ile bizim hedeflediğimiz düzeyde yürütülebilmesi mümkün değil. Bu konuda görev alan kamu görevlilerinden sivil toplum kuruluşları mensuplarına kadar herkesin sorumluluğu önce vicdanına karşı olmalıdır.

Kimsesiz çocuklara, yaşlılara, evsizlere, bütün bunlara yönelik hizmetler gibi özürlüler için yapılan çalışmalar da adanmışlık gerektiren bir misyon faaliyetidir. Dolayısıyla yaptığı işleri önce kendi vicdanında, sonra toplum vicdanında ibra ettiremeyen hiç kimse görevini hakkıyla yaptığını düşünmemeli."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından ÖSS'de dereceye giren engelli öğrencilerle bir süre sohbet etti. Tüm öğrencileri tebrik eden Erdoğan, TOBB Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazanan Fatih Umut Çetin'e, "Para filan almıyorlar değil mi?" diye sordu. Başbakan Erdoğan, öğrencinin 'Almıyorlar' cevabı üzerine, "Para almaya kalkarlarsa haberim olsun" dedi. Erdoğan, engelli öğrencilere iddialı bir mesaj da vererek, öğrenciler mezun olduktan sonra da iktidarda kalacaklarını söyledi. Erdoğan, "İnşallah

okullarınızı bitirdikten sonra sizi buralara alalım. Biz de görevdeyiz, inşallah yine o dönemde de. Şimdiden söylüyorum. Görevde olacağımızdan hiç endişeniz olmasın. Bu kapılar sizlere açık. Eğer, 'biz burada görev alacağız' derseniz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca, engelli bir ailenin çocuğunu da severek oyuncak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber