'Okyanus mesafesi uçamaz' raporlu polise dön emri

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri, 8 yıl önce eğitim için gittiği ABD'den ?Okyanus mesafesi uçamaz' raporuyla geri gelmeyen Komiser Muavini Uslu'yu incelemeye aldı. Uslu dönmezse istifa etmiş sayılacak

İçişleri Bakanlığı, Emniyet'te komiser muavini olarak görev yaparken 2001 yılında akademik eğitim için iki yıllığına ABD'ye giden ve bir daha dönmeyen Emrullah Uslu'nun peşine düştü. ?Okyanus ötesine yolculuk yapamaz' raporuyla 7 yıldır ABD'de bulunan Uslu için İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'deki adresine ve Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne resmi yazı gönderdi.

Uslu'nun ?derhal yurda dönmesi? istenen yazıda aksi takdirde ?müstefi (istifa etmiş) sayılacağı? vurgulandı.

AYTAÇ'LA KÖŞE YAZIYOR

Taraf Gazetesi'nde ?Emre Uslu? imzasıyla köşe yazan Uslu'nun, ?Okyanus mesafesi uçamaz? raporu incelemeye alındı. Uslu'nun, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç ile birlikte kaleme aldığı yazılar da mercek altında. Yazılarda başta TSK olmak üzere devletin birçok kurumu ve görevliler hedef alınmıştı. Uslu yazılarında Başbakan Erdoğan'ın çevresindekilere ?saftirik' bazı gazetecilere ?adi' bazı bürokratlara ise ?Yalama, O.. çocuğu' ifadeleri kullanmıştı.

Uslu, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yaptığı ziyarete yer verdiği yazısında şöyle demişti: ?...Teşekkürler Yaşar Paşa, çünkü yıllardır omuz omuza çalışan asker ve polis gibi iki kurum arasında, ülkemizde demokrasinin olmasını istemeyen... yalnızca kendi çıkarları ve statüsünü korumaya çalışan bazı o....... çocukları, ortalığa ses bombaları atımakta.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber