Gül, bayram namazını Diyarbakır'da kılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da fors'lu bayram

Cumhurbaşkanı Gül, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Diyarbakır'a gidecek. Gül, Ulu Cami'de kılınacak namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşacak. Gül, ilk yurt gezisini Diyarbakır'ı da kapsayan Güneydoğu illerine yapmıştı.

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nın ilk günü Diyarbakır'da olacak, bayram namazını vatandaşlarla birlikte kılacak. Bayramın ilk günü olan 8 Aralık Pazartesi günü Diyarbakır'da olması planlanan Cumhurbaşkanı Gül'ün bayram namazını Ulu Cami'de kılması bekleniyor. Gül'ün programında halkla bayramlaşmaya da yer vereceği ifade ediliyor. Aynı gün Ankara'ya dönecek olan Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin ?Bayramda Diyarbakır'a gitmeyi düşünüyor musunuz?? şeklindeki sorusuna ?Evet, düşünüyorum? yanıtını verdi.

İLK YURT GEZİSİNDE DE GİTMİŞTİ

Doğu ve Güneydoğu bölgelerine özel bir önem veren Gül, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt içi ziyaretini bu bölgelere yapmıştı. 11-14 Eylül tarihleri arasında Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır illerine giden Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılanmıştı.

FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZ

Gül, 14 Eylül'de Diyarbakırlılara hitaben yaptığı konuşmada ?Bu ülkede hepimizin birbirimizi kucaklaması lâzım. Çok büyük, derin bir geçmişi olan, yüzyıllarca beraber yaşamış, beraber kültürleri olan, beraber sosyolojik gerçekleri, beraber ortak tarihi olan büyük bir milletiz? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber