Kamu-Sen'den krize karşı öneri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya - Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, krizle mücadele için bayram öncesinde verilen maaşların ikramiyeye dönüştürülmesini, 15 aralıkta maaşların verilmesini istedi.

Akyıldız, Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği tarafından Hekimevi'nde düzenlenen "Genişletilmiş İl Toplantısı"nda, 16 Ağustosta toplu görüşmelere ara verildiği gün siyasi irade tarafından bazı açıklamalar yapıldığını belirterek, memura ödeme ek kararnamesinin açıklandığını anımsattı.

Bu açıklama sırasında 107 lira ek zammın yapıldığı ve bu zamda sendikaların etkisinin olmadığının söylendiğini vurgulayan Akyıldız, "Doğruları söylememek bir Başbakana yakışmaz. Biz bu konuda 1 yıl önce mutabakat sağlamıştık ve 2008'e kadar tamamlanması gerekiyordu. Ama özellikle Ağustosa kadar uzattılar" dedi.

Yaptıkları çalışmalar ve yoğun mücadele sonucunda en düşük memur maaşının ek ödemeler ve alacağı zamlarla 1081 YTL'ye ulaşacağını dile getiren Akyıldız, "Kamu çalışanını açlık sınırından kurtarmaya çalışıyoruz. En düşük kamu çalışanı maaşının 1390 YTL olmasını hedefliyoruz. Bunu elde etmek için çalışacağız" diye konuştu.

Memurun desteklenmesi durumunda piyasanın canlanacağını dile getiren Akyıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kurban bayramı öncesinde krize karşı büyük şans yakalandı. Hükümet maaşları bayram öncesinde yatırdı. Bayram bittiğinde 15 aralıkta memurun cebinde 5 kuruş kalmayacak. Sonra kredi kartına sarılacak. Memur ay başını nasıl getireceğinin hesabını yapacak. Krizle mücadelede alın size fırsat. Bayram öncesinde verdiğinizi ikramiyeye dönüştürün 15 aralıkta bize maaşımızı verin. Bunlar ülkenin gerçekleri, ihtiyaçları ve beklentileri. KDV'yi azaltmaya, gelir vergisinde düzenlemeye gerek yok. Bize parasal destek verin piyasa canlansın. Bu fırsatı kaçırmayın diyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber