5 Aralık 2008'in Önemli Gündem Maddeleri...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Türkiye-Pakistan-Afganistan Üçlü Zirvesi İstanbul'da yapılacak.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari ile Four Seasons Oteli'nde ikili görüşmeler yapacak, aile fotoğrafı çekilecek.

- Cumhurbaşkanlarının Four Seasons Oteli'ndeki üçlü görüşmeleri ve üçlü heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanları onuruna Esma Sultan Yalısı'nda akşam yemeği verecek.

2- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Ankara'da, "Ekonomik Değerlendirme" konulu basın toplantısı yapacak.

3- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

4- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açılış ve ziyaretlerde bulunacak.

5- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Karadağ'a ziyarette bulunacak.

- Yazıcıoğlu, Azınlıklar ve İnsan Hakları Bakanı Fuad Nimani, İçişleri ve Kamu Yönetimi Bakanı Yusuf Kalemperoviç, Başbakan Yardımcısı Vujica Lazaviç ile görüşecek.

- Said Yazıcıoğlu, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç tarafından kabul edilecek.

6- Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan AGİT 16. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erecek.

- Toplantıda Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Ali Babacan yurda dönecek ve İstanbul Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenleyecek.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Konya Organize Sanayi Bölgesinde, "ENVER Motor Hareketi Toplantısı"na katılacak.

8- CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katılacağı toplantıda, çalışma programını açıklayacak.

9- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.

10- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı sanayi üretim verileri ile Kasım ayı kapasite kullanım oranını açıklayacak.

11- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Ankara'daki basın toplantısında, Kurban Bayramı'nda yurtta yaşanacak hava durumu hakkında bilgi verecek.

12- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, İtalya Senatosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Lamberto Dini başkanlığındaki heyeti kabul edecek.

- İtalyan Parlamento heyeti, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile de görüşecek.

- Heyet daha sonra, AB Uyum Komisyonu Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ü ayrı ayrı ziyaret edecek.

13- Siyasi partilerden...

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da partisinin Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılacak.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü yöneticileri ile Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

14- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen 45'i tutuklu 86 sanıklı "Ergenekon" davasının 25'inci duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde yapılacak.

15- DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu tarafından düzenlenen "işçiler bir arada" projesine ilişkin bilgi vermek üzere İzmir'de basın toplantısı yapacak.

16- Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, kredi kartı uygulamalarına ilişkin Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

17- Ankara Valisi Kemal Önal, Kurban Bayramı dolayısıyla Esenboğa Yolu Sarayköy'deki Nejla Kızılbağ Huzurevini ziyaret edecek.

18- Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer, Aydın Valisi Mustafa Malay'ı ziyaret edecek.

19- Memurun gözü aralık ayı enflasyonunda.

- Memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren 5 aylık enflasyon, kasım sonu itibariyle yüzde 4,26 olarak belirlendi.

- Buna göre, enflasyonun aralıkta eksi çıkmaması halinde kamu çalışanları ve emeklileri, ikinci 6 ay için de enflasyon zammı alacak.

20- Turkcell Süper Lig'de 14. haftanın ilk maçı Denizli'de, Denizlispor ile Fenerbahçe arasında yapılacak.

21- Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda Türkiye 3. maçını Antalya'da, İngiltere ile yapacak.

22- Beko Basketbol Ligi'nde, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Konya'da, Türk Telekom ile Aliağa PETKİM ise Ankara'da karşılaşacak.

- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde, Burhaniye'de Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi-Samsun Basketbol maçı oynanacak.

23- Aroma Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde 7 karşılaşma yapılacak.

24- Beşiktaş ile Ankaraspor ligde 9. randevuda.

- Geride kalan maçlarda Beşiktaş 4, Ankaraspor 2 galibiyet alırken, 2 maç da berabere bitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber