PKK terör örgütü üyesi 2 öğrenci tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKiRDAĞ'da, PKK terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan 2 üniversite öğrencisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK bölücü terör örgütünün Tekirdağ'da örgütsel bir yapılanma içine girdiği ihbarını alarak harekete geçti. Bölücü terör örgütü ile irtibat içinde olduğunu tespit ettiği Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi E.D. ile Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi A.G.'yi takibe ald. Yaklaşık 1 ay süren bir takibin ardından ekipler, E.D.'yi bir kargo şirketinden kendi adına gelen paketi aldıktan sonra gözaltına aldı. Kargoyla gelen ve ele geçirilen bu paketin içerisinden PKK terör örgütünün propagandasını yapan 30 dergi ve kitap çıktı.

Ekipler, daha sonra gözaltına alınan E.D.'nin Değirmenaltı Mahallesi'nde bulunan evine bir baskın düzenledi. Baskında, Trakya Üniversitesi 2'nci sınıf öğrencisi A.G. de gözaltına alındı. A.G.'nin kaldığı evde, terör örgütüne ait çok sayıda yasak yayın ele geçirildi.

Gözaltına alınan E.D.'nin PKK terör örgütünün Tekirdağ Gençlik yapılanmasının lideri olduğu, A.G.'nin ise örgüte sempatizan toplamak için görevlendirilerek Edirne ve Tekirdağ'da çalışmalar yaptığı belirlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 20 yaşındaki E.D. ve aynı yaştaki A.G., çıkartıldıkları mahkemece, ?PKK terör örgütü üyesi olmak' ve ?PKK'ya ait yasak yayın bulundurmak' suçlamasıyla tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Tip Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber