Kaymakamın ilginç kömür yardımı uygulaması

Haber Giriş : 07 Aralık 2008 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kömür yardımının en ilginç uygulamasının Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yapıldığı ortaya çıktı

Haber Özel ekibinin ortaya çıkardığı uygulamaya göre, Devrek Kaymakamlığı'nın verdiği kömür yardımını alabilmek için, kamu inşaatında 5-7 gün çalışmak gerekiyor.

Shov TV'de bu gece yayımlanacak olan Haber Özel programındaki araştırmaya göre, Devrek Kaymakamı Yakup Tat, yardımı kamu inşaatında çalışma şartına bağladı. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na başvuran ihtiyaç sahipleri, kaymakamlığın belirlediği kamu inşatında 5-7 gün arasında çalışmak zorunda. Çalışamayacak durumda olanlar ise, bir yakınını işçi olarak getiriyor.

Haber Özel ekiplerinin işçi olarak ilçede yaptığı çekimlerde, kömür için zorlu çalışma ortamı gözler önüne serildi. Görüntüleri izleyen CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Çetin Soysal, olayın yüz kızartıcı olduğunu belirterek, ?21. yüzyılda köle anlayışı içinde insanların yardım karşılığında çalıştırılması kabul edilebilir birşey değil? dedi.

AKP Grup Başkan Yardımcısı Nihat Ergün ise, ?İlçede yanlış uygulamayla 15-20 kişi bu şekilde çalıştırılarak kömür yardımı yapılmış. Bu kaymakamlığın tamamen kural dışına çıkarak yaptığı bir iştir. İçişleri Bakanlığı olayı incelemeye aldı? açıklamasını yaptı.

Show TV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber