Öğrenci kredileri ?aylık' ödenecek

Haber Giriş : 29 Kasım 2004 06:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci kredilerinin tek elde toplanmasıyla kredi verilen yüksek öğrenim öğrencisi sayısında önemli oranda artış olduğunu belirtti.
Bakan Çelik, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs veya kredi talep eden her öğrenciye mutlaka kredi veya burs verildiğini söyledi. Üniversiteler ve başka devlet kurumları tarafından verilen burs ve kredilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde toplandığını kaydeden Çelik, ?Üniversitelerimizin itirazları vardı. Niçin bursları bünyenize alıyorsunuz, partizanlık mı yapacaksınız diyorlardı. Uygulama gösterdi ki hiç böyle bir şey yok. 53 devlet üniversitesi 6 yıl için 18 bin burs veriyordu. Biz bu yıl birinci sınıflara üniversite eliyle dağıtmak üzere 19 bin burs verdik. Listeler üniversitelerde oluşturulacak bize bildirilecek ve biz bu bursları üniversiteler eliyle vereceğiz. Geçen yıl 54 bin küsur öğrenciye burs verdik. Bunun altında kalanlara da kredi verdik? dedi. Çelik hükümet olarak göreve geldiklerinde 45 milyon lira olan kredinin yüzde 145 artışla bugün 110 milyon liraya ulaştığını belirterek, yapılan düzenlemeyle halen üç ayda bir ödenen kredilerin 2005 yılı başından itibaren aylık ödenmeye başlanacağını belirtti. Çelik, kredilerin aylık ödenmesinin öğrencileri daha tutumlu davranmaya zorlayacağını da dile getirdi.

Uzun süre müdürlük kalkıyor
Ayrıca; Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarında müdürlüklere süre sınırı getiren bir yönetmelik üzerinde çalışıyor. Buna göre, aynı kişi bir okulda beş yıldan fazla müdürlük yapamayacak. Bakan Çelik, aynı kişinin uzun süre bir okulda müdürlük görevinde bulunmasının sakıncalı olduğunu söyledi. Çelik, ?Bir yönetici bir yere atandı, kıyamete kadar orada kalacak diye bir şey yok? diye konuştu.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber